Politica de Confidentialitate

POLITICA  DE CONFIDENTIALITATE:

Pentru dedragoste.com dreptul la intimitate al utilizatorilor este extrem de important. Deoarece dorim sa mentinem increderea si siguranta dvs., credem ca este foarte important sa va informam despre modul in care vom folosi datele dvs. personale, De aceea, va rugam sa cititi cu atentie acest document.

Politica de confidentialitate a site-ului dedragoste.com a fost redactata in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice.

1.Definitii :
date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; daca scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt determinate printr-un act normativ sau in baza unui act normativ, operator este persoana fizica sau juridica, de drept public ori de drept privat, care este desemnata ca operator prin acel act normativ sau in baza acelui act normativ;
persoana imputernicita de catre operator – o persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care prelucreaza date cu caracter personal pe seama operatorului;
tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;
date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila.

In cele ce urmeaza, este descris modul in care sunt colectate, folosite si stocate informatiile furnizate de catre utilizatorii site-ului dedragoste.com :

2.Colectarea informatiilor
dedragoste.com colecteaza informatii de la vizitatorii site-ului in trei moduri: direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverul care gazduieste site-ul si prin intermediul cookieurilor.

Informatii furnizate direct de utilizator: Folosirea anumitor servicii oferite de dedragoste.com cum ar fi postarea de materiale si comentarii, este conditionata de inregistrarea dvs. ca utilizator. Pentru a va inregistra, va vom cere adresa dvs. de e-mail si va trebui sa va alegeti un nume de utilizator si o parola.

Informatii non personale, colectate in mod automat: Atunci cand accesati site-ul nostru, in mod automat (si nu prin inregistrare) vom colecta date non-personale cum ar fi tipul de browser folosit, sistemul de operare folosit, IP-ul dvs., numele site-ului care v-a trimis spre pagina noastra, pagina de intrare si pagina de iesire din site-ul dedragoste.com, numarul de vizite, timpul mediu petrecut pe site, paginile vizualizate, ora vizitei etc.
dedragoste.com, ca si alti operatori, inregistreaza toate aceste informatii mentionate mai sus atunci cand accesati site-ul nostru.

Cookieuri: dedragoste.com poate folosi cookieuri pentru a va identifica si pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs, in scopul de a va oferi un serviciu personalizat. De asemenea, retele terte de publicitate online pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare in functie de preferintele dvs.
Cookieurile sunt fisiere de tip „.txt” oferite browserului dvs. de un server si stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookieurilor este un standard actual pentru majoritatea site-urilor pe care le vizitati.
In general, browserele sunt setate sa accepte cookieuri, dar, daca nu doriti sa primiti aceste cookie-uri, va rugam sa configurati browser-ul de Internet pe care il folositi sa stearga toate cookie-urile de pe hard drive, sa blocheze toate cookie-urile sau sa primiti o notificare inainte ca un cookie sa fie stocat pe computerul dvs. Informatii detaliate privind managementul cookie-urilor puteti gasi pe website-urile browserelor respective.
Va informam insa ca unele sectiuni ale site-ului nostru nu vor putea fi vizualizate normal daca ati setat browserul dvs. sa respinga cookieurile.
Dvs., ca utilizatori, va revine responsabilitatea mentinerii secretului informatiilor (cum ar fi parola si numele de utilizator) legate de contul pe care le-ati dobandit ca urmare a folosirii serviciilor oferite de noi.

Va aducem la cunostinta faptul ca ori de cate ori dezvaluiti in mod voluntar informatii personale in mediul de comunicare online (cum ar fi serviciul de chat, forum, programul de e-mail, programul de FTP, grupurile de discutii etc.), informatia dezvaluita de dvs. poate fi usor colectata si folosita de persoane neautorizate.
Desi dedragoste.com face tot posibilul sa protejeze – atat on line, cat si off line – informatia dvs. personala, nu va poate asigura sau garanta securitatea oricarui tip de informatie pe care ni-l transmiteti.
In consecinta, transmiterea informatiei intr-un mediu inadecvat se face pe propriul dvs. risc.

3.Modul de folosire a informatiilor:
dedragoste.com foloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe moduri, in functie de tipul de informatie colectat:

Informatii furnizate direct de utilizator: aceste informatii sunt folosite doar in scopul personalizarii serviciilor oferite dvs. si a verificarii identitatii dvs.

Informatii non personale, colectate in mod automat: acest tip de informatii ne ajuta sa identificam ce sectiuni ale site-ului nostru prezinta interes pentru utilizatori.
dedragoste.com colecteaza de asemenea adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic si in scopul evitarii activitatilor infractionale.

Informatii colectate prin intermediul cookieurilor: dedragoste.com foloseste cookieuri pentru a salva parola dvs. de acces si preferintele dvs. (astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita) si pentru a obtine informatii statistice in scopul imbunatatirii serviciilor noastre.

4.Cum protejam informatia colectata de la dvs.
Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt extrem de importante pentru noi.
Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola si un nume de utilizator. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui numele de utilizator sau parola.
dedragoste.com nu va va cere niciodata parola contului dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceste informatii persoanelor care va cer acest lucru.

Este indicat ca atunci cand parasiti site-ul nostru sa semnati „log out” din contul dvs. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in site-ul dedragoste.com
Aceste ultime sfaturi urmaresc interzicerea accesului persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (internet cafe, spre exemplu).

Va avertizam ca dedragoste.com nu se face raspunzator de daunele si prejudiciile care decurg din afisarea voluntara de catre utilizator, la vedere pe site, a informatiilor personale, cum ar fi spre exemplu id-ul de messenger. Postarea benevola, de catre utilizator, a unor informatii cu caracter personal nesolicitate de noi, se face pe propriul sau risc.
Din pacate, siguranta niciunei transmisii de date prin intemediul Internetului nu poate fi garantata 100%. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, dedragoste.com nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online.

In consecinta, va avertizam ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul dvs. risc. Va garantam insa ca depunem toate eforturile pentru a asigura in sistemele noastre securitatea  informatiilor transmise de dvs,, conform standardelor de securitate impuse de legislatia româna in vigoare.

5.Cine are acces la informatiile colectate de la dvs.
dedragoste.com este singurul destinatar al informatiei colectate de pe acest site.
Nu vom folosi niciodata si sub nici o forma datele dumneavoastra de contact sau informatiile pe care ni le trimiteti in alte scopuri, in afara scopului pentru care au fost trimise, exceptand situatiile cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor dedragoste.com sau cand legea prevede expres acest lucru.

Daca la un moment dat vom dori sa utilizam informatii personale in alte scopuri sau modalitati decat cele prezentate in momentul inregistrarii lor, ii vom anunta personal pe utilizatori de acest lucru prin intermediul unui e-mail, cerandu-le acordul. Utilizatorii au dreptul de a fi sau nu de acord cu utilizarea informatiilor lor personale in alte scopuri decat cele declarate in politica noastra de confidentialitate in momentul inregistrarii lor.

Nu vom vinde, oferi sau inchiria unor terte persoane sau companii informatiile colectate din acest site, decat in cazul in care ele ne vor fi solicitate de autoritatile statului roman prin mandat judiciar.

Orice date statistice privind traficul utilizatorilor nostri, pe care le vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere sunt date anonime, intrucat nu includ nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.

6.Legaturi externe:
Site-ul dedragoste.com poate contine legaturi spre alte site-uri – in afara controlului dedragoste.com – site-uri pe care credem ca le veti gasi utile. Daca accesati aceste linkuri,  veti putea vizita site-uri care pot avea o politica de confidentialitate diferita de a noastra. Va rugam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a acelor site-uri, intrucat dedragoste.com nu este responsabil pentru politica lor cu privire la colectarea si folosirea informatiilor cu caracter personal.

7.Cum putem corecta erorile din datele colectate de la dvs.
Daca va creati un cont ca utilizator al site-ului dedragoste.com, va vom trimite un e-mail de confirmare la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o, cu detaliile noului dvs. cont. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare, mai ales ca acesta contine si informatii care va pot fi utile atunci cand uitati numele de utilizator sau parola, sau cand apar probleme in accesarea serviciilor noastre.

8.Stergerea informatiilor personale din baza noastra de date
Orice utilizator are dreptul sa solicite stergerea informatiilor personale din baza noastra de date. Pentru aceasta, este necesar sa trimita un email cu subiectul „stergere date personale” la adresa de email dedragoste@gmail.com. Datele personale vor fi sterse in mai putin de 5 zile lucratoare si utilizatorul va fi anuntat printr-un email de acest lucru.

Ne rezervam dreptul de a sterge orice informatii personale atunci cand protejarea drepturilor si intereselor dedragoste.com cer acest lucru, fara o notificare prealabila si fara a cere acordul utilizatorului respectiv, ale carui date personale au fost sterse.

De asemenea, dedragoste.com isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza Politica de confidentialitate fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune.

Pentru orice sugestii sau comentarii privind politica noastra de confidentialitate, va rugam sa ne trimiteti email la adresa dedragoste@gmail.com.

Acest acord de confidentialitate a fost actualizat la data de 7 martie 2011.