Omar Akram – Whispers in the Moonlight & Free as a Bird

Muzica chillout/ ambientala

Omar Akram – Whispers in the Moonlight & Free as a Bird

muzica chill ambientala

Omar Akram este fiul unui diplomat al Natiunilor Unite si – in această calitate – a călătorit prin lumea intreagă. A locuit in diferite tari (Franta, Cuba, Cehia, Afganistan, Statele Unite) luând contact cu diverse culturi si acest lucru se face simtit in muzica pe care o compune si o interpretează.

Primul sau contact a fost cu muzica clasică, in copilarie, cand a inceput sa ia lectii de pian. Influentele timpurii se leagă de muzica lui Bach, Mozart, Beethoven si a reprezentantilor Scolii Ruse (Tchaikovski, Rachmaninoff, Shostakovich, Stravinsky).

Sederea sa in Cuba l-a facut sa se indragostească de ritmurile latine si de soundul chitarei acustice.

La intoarcerea in Statele Unite a luat cunostintă cu muzica lui Jean Michel Jarre, Kitaro si Vangelis, care l-a apropiat de synthesizer  si de muzica electronică. A fost influentat si de muzica de jazz (Louis Armstrong, Miles Davis) dar si de artistii momentului ca Stevie Wonder, Prince si Michael Jackson.

Omar Akram a inceput sa sustină concerte in public si sa compună muzică, dedicându-se total carierei muzicale. Compozitiile sale imbină elemente si stiluri apartinând unor culturi diferite.

„Intr-o lume in care comunicarea si intelegerea dintre culturi este adesea dificilă, sper ca muzica mea sa ajute ca formă a unui limbaj international care sa traverseze orice bariere culturale. Trăind si călătorind prin multe tări, am inceput sa realizez ca e nevoie sa adoptăm aspecte ale fiecărei culturi , acele aspecte care le fac unice si speciale. In ceea ce oamenii văd ca diferente problematice, eu văd  un patrimoniu cultural al intregii planete.”

Omar Akram ne propune muzică cu un sound multi-cultural, dar fara a fi legată in mod particular de o tară anume. Compozitiile sale alătură elemente de smooth jazz  cu teme muzicale din intreaga lume si new age. Pasiunea neinfrânată,  subtila eleganţă, seninătatea,  romantismul, ritmurile exotice – toate aceste ingrediente sunt imbinate in mod strălucit pentru a trezi un răspuns emotional in inimile noastre.

Omar Akram – Whispers in the Moonlight

Omar Akram – Free as a Bird

Muzica chillout/ ambientala

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de dedragoste
Categorie: Muzica chillout/ ambientala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

unrumpled-septuor

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.