Maxime si cugetări despre dragoste

Maxime si cugetari despre iubire si prietenie

maxime

Maxime si cugetări despre dragoste

dragoste“Cred ca imaginatia e mai puternica decat cunoasterea – mitul este mai convingator dacat istoria trecutului – visele sunt mai puternice decat faptele – speranta intotdeauna triumfa in fata experientei – rasul este leacul pentru tristete – dragostea este mai puternica decat moartea.” (Robert Fulghum)

dragoste“Opusul artei nu este inesteticul – este indiferenta.
Opusul credintei nu este erezia – este indiferenta.
Opusul vietii nu este moartea – este indiferenta.
Opusul dragostei nu este ura – este indiferenta.” (Elie Wiesel)

dragosteIubirea infantila urmeaza principiul: “Iubesc pentru ca sunt iubit.”
Iubirea matura urmeaza principiul: “Sunt iubit pentru ca iubesc.”
Dragostea imatura spune: “Te iubesc pentru ca am nevoie de tine.”
Dragostea matura spune: “Am nevoie de tine pentru ca te iubesc.” (Erich Fromm)

dragoste“Bunatatea vorbelor da nastere increderii.

Bunatatea in gandire creaza profunzime.

Bunatatea de a darui da nastere iubirii.” (Lao Tzu)

dragoste„Le-as dovedi oamenilor cat gresesc gandind ca inceteaza sa iubeasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc numai cand inceteaza sa iubeasca.” (Gabriel Garcia Marquez)

dragoste„Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea cunoaste ca el e mai mult decat el insusi, ca e una cu totul.” (Rabindranath Tagore)

dragoste„Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva.” (Rainer Maria Rilke)

dragoste“In Cum va place, Shakespeare scria: “Dragostea este facuta din suspine si lacrimi, din credinta si servire, din fantezie. E toata pasiune si dorinte; numai adorare, datorie si respect, numai umilinta, rabdare si nerabdare, numai puritate, durere si ascultare”. Dar a iubi inseamna mai mult decat toate acestea la un loc.” (Richard Wurmbrand)

dragoste“In momentul in care vei avea in inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste si vei simti adancimea, incantarea si extazul ei, vei descoperi ca lumea s-a transformat pentru tine.” (J. Krishnamurti)

dragoste„Dragostea face miracole in fiecare zi: il slabeste pe cel puternic si ii da forta celui slab, il determina pe intelept sa faca lucruri necugetate si il face pe nebun intelept; da cale libera pasiunii, distruge ratiunea, intr-un cuvant, intoarce totul pe dos.” (Marguerite De Valois)

dragoste„Să-ţi spun ce este dragostea adevărată. E credinţă oarbă, umilinţă fără preget, supunere desăvarşită, incredere şi dăruire impotriva ta insuţi, impotriva lumii intregi. Dragostea inseamnă să iţi dai inima şi sufletul intreg celui care ţi le va zdrobi.” (Charles Dickens)

dragoste“Fericirea! Nu stii ce este exact pana in ziua cand o pierzi. La fel ca si cu dragostea. Si nu este tot asa si cu tineretea? Cata vreme o ai, nu-i dai nici o importanta. Ba chiar ai vrea ca timpul sa zboare. Abia astepti sa cresti, sa faci experiente. Dar intr-o zi te uiti in urma si-ti dai seama ca nu mai e, si atunci plangi dupa ea! Ciudata soarta mai au si oamenii. Inteleg importanta unui lucru abia cand l-au pierdut.” (Renzo Ricchi)

dragoste„Vino, sa pot regasi drumul spre mine.” (Octavian Paler, Definitia dragostei)

dragoste„Amaraciunea incatuseaza viata, iubirea o elibereaza. Amaraciunea paralizeaza, iubirea iti da putere. Amaraciunea te acreste de viata, iubirea o indulceste. Amaraciunea te imbolnaveste, iubirea te vindeca. Amaraciunea te orbeste, iubirea iti deschide ochii.” (Harry Emerson Fosdick)
(Bitterness imprisons life; love releases it. Bitterness paralyzes life; love empowers it. Bitterness sours life; love sweetens it. Bitterness sickens life; love heals it. Bitterness blinds life; love anoints its eyes.)

Maxime si cugetari despre iubire si prietenie

de admin
Categorie: Maxime si cugetari despre iubire si prietenie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

coemption-exsolve

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.