Muzica folk metal – Equilibrium

Muzica diversa

Muzica folk metal – Equilibrium

muzica diversa

Muzica folk metal – Equilibrium

Folk metal-ul este un fenomen muzical specific tarilor scandinave, dar Equilibrium este o formatie care vine dintr-o parte diferită a Europei, Germania. Fanii acestui gen, care cunosc muzica unor trupe ca Korpiklaani, Ensiferum sau Finntroll, nu pot sa nu remarce diferentele muzicale dintre aceste trupe si Equilibrium.

Equilibrium – Die Weide und der Fluß

Textul pieselor este compus in limba germană, iar temele sunt inspirate din mitologia si folclorul bavarez. Desi versurile nu sunt intelese de cea mai mare parte a audientei, care nu cunoaste germana, acest lucru nu pare sa-i deranjeze pe fani, care se lasă sedusi in primul rand de muzică. Limba germană, prin duritatea ei, se integrează de altfel perfect soundului specific metalului.

Desi Equilibrium preferă aceeasi abordare in fortă ca toate trupele de gen, creatiile lor muzicale sunt nu doar mai melodice, dar si mult mai nuantate. Si tocmai asta face diferenta dintre trupele de duzină si o trupă de exceptie, cum este Equilibrium, care se distinge clar in peisajul muzical al folk metalului. Si asta explică de ce muzica lor seduce chiar si pe ascultatorul neavizat, care nu agreează interpretarea vocală in maniera „death growl” si „screaming”.

Equilibrium – Blut Im Auge

Melodia si armonia sunt parte integranta a pieselor lor, care sunt elaborate, echilibrate si bine sustinute din punct de vedere interpretativ de foarte buni instrumentisti. Equilibrium combina elemente de folk si symphonic metal, folosind chitare electrice si acustice si alte variate instrumente cu corzi si de suflat.

Cea mai elaborata piesa a formatiei este piesa instrumentala Mana de pe albumul Sagas (2008), considerat de multi cel mai bun album de muzica metal al anului. Mana e o adevarata opera metal simfonica prin complexitatea compozitiei, succesiunea de teme muzicale preluate pe rand de diverse instrumente (unele mai putin conventionale, cum ar fi naiul) si prin armonia suprapunerilor de secvente muzicale distincte (orchestratie si cor) care creeaza impresia de polifonie.

Equilibrium – Mana Part 1

Equilibrium – Mana Part 2

Probabil vizand un public mai larg, Equilibrum a scos in 2010 albumul Rekreatur, in care piese de succes de pe albumul Sagas sunt interpretate in varianta acustica. Un nou prilej pentru membrii formatiei de a-si demonstra virtuozitatea.

Equilibrium – Heimwarts (acoustic)

Equilibrium-Die Prophezeiung (acoustic)

De-a lungul istoriei sale ca formatie, Equilibrium a suferit numeroase schimbari in componenta membrilor sai, dar s-a mentinut pe aceeasi linie a muzicii de calitate.
Albume: Turis Fratyr (2005), Sagas (2008) si Rekreatur (2010).

Muzica diversa

de celestinne
Categorie: Muzica diversa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.