Muzica de inspiratie celtă

Muzica diversa

Muzica de inspiratie celtă

muzica diversa

Muzica de inspiratie celtă

Ronan Hardiman si-a castigat renumele international in calitate de compozitor pentru spectacolele de dans irlandez  ale lui Michael Flatley (Lord of the Dance, Feet of Flames, Celtic Kittens), pentru ca ulterior sa renunte la compoziitiile ritmice dedicandu-se unui stil mai lent,  unei muzici diafane care aminteste de Enya sau unor compozitii ce creeaza o anumita atmosfera. 

Este de remarcat marea diversitate de stiluri pe care compozitorul pare sa le schimbe cu o incredibila usurinta. Cu toate acestea, simtul sau melodic si inclinatiile sale mistice imprima chiar si creatiilor sale mai noi, un irezistibil caracter celtic.

Ronan Hardiman – Cry of the Celts

Helen O’Hara ( pe numele sau real Helen Bevington) este o muziciana britanica nascuta in 1955, care – pe intreg parcursul carierei sale – a colaborat cu numerosi interpreti si a facut parte din mai multe formatii. Repertoriul sau cuprinde muzica clasica, rock, folk, muzica celta si New Age.

Discografie solo:
Southern Hearts (Romanza) (1990) – New World Music CD 212
A Night in Ireland (1998) – New World Music CD 450

Helen O’Hara – Celebration

Medwyn Goodall, compozitor si interpret britanic, nascut in 1961, compune melodii care se inscriu in genul New Age. Va propunem o piesa piesa de inspiratie celta care este preluata de pe albumul Clan: A Celtic Journey, lansat de Medwyn Goodall in 1997.

Medwyn Goodall – The Gold Talisman

Muzica diversa

de celestinne
Categorie: Muzica diversa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.