Citate despre iubire si spiritualitate

Citate despre dragoste si prietenie

Citate / aforisme / maxime celebre despre iubire si spiritualitate

Iubirea ne deschide calea spre spiritualitate, spre armonia sufletelor si frumusetea universului, caci doar iubirea se daruie neconditionat, fara teama de sacrificiu si fara a pretinde nimic in schimb. Si astfel il inalta si il innobileaza pe om. „Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire” spune apostolul Ioan.

Doar iubirea poate fi daruita la nesfarsit pentru ca – pe masura ce daruim – ea nu se micsoreaza, nu se consuma, ci –dimpotriva – devine si mai mare, si mai cuprinzatoare. E asemeni unui izvor nesecat care creste si creste, devine râu, apoi fluviu ce-si croieste drum pana la imensul ocean de Lumina si Iubire, pe care obisnuim sa-l numim simplu: Dumnezeu.

Dar, pentru a deschide calea spre spiritualitate, e nevoie sa inaltam, cu efort si daruire, piatra cu piatra, catedrala sufletului nostru. Si fiecare piatra adaugata, fiecare treapta pe care o urcam, va fi o treapta a devenirii noastre, menită sa ne pregateasca pentru Marea Intâlnire.

Si astfel invatam ca doar iubirea ce accede la spiritualitate ne poate purta pe aripile Luminii Divine, tot mai sus spre stele si dincolo de ele, pana la intalnirea cu Dumnezeu.

iubire si spiritualitate

iubire si spiritualitate„Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti.” (Jorge Luis Borges)

iubire si spiritualitate“Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului.” (William Shakespeare)

iubire si spiritualitate“Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata.” (1 Corinteni 13:4-8)

iubire si spiritualitate“Dragostea este bucuria de a face altora bucurie.” (Sfantul Ioan Gură de Aur)

iubire si spiritualitate“Dragostea este adevărata slujbă pentru Dumnezeu.” (Sfantul Ciprian)

iubire si spiritualitate“Iubirea e o comoara rara, stralucind fara pereche doar in inimile bune, doar in sufletele adanci.” (Khalil Gibran)

iubire si spiritualitate“Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului, pentru ca să urce pană la El.” (Michelangelo Buonarroti)

iubire si spiritualitate„Orice iubesti este in centrul unui paradis.” ( Novalis )

iubire si spiritualitate„Divinitatea cea mai veche e iubirea.” ( Platon )

iubire si spiritualitate„Iubirea este sfanta impartasanie pe care ar trebui sa o primim in genunchi, cu aceste cuvinte de umilinta in inima si pe buze: Domine, non sunt dignum. „( Oscar Wilde )

iubire si spiritualitate„Dragostea incepe acolo unde incepe eternitatea.” ( Manoel de Abreu )

iubire si spiritualitate„Iubirea inseamna a fi doi si a nu fi decat unul. Un barbat si o femeie ce se topesc intr-un inger.” ( Victor Hugo )

iubire si spiritualitate„Durerea unuia singur (…) face cât durerea lumii. Si dragostea pentru una singură clatină Calea Lactee si stelele.” (Antoine de Saint Exupery)

iubire si spiritualitate“Dar dacă nu te ating, te construiesc ca pe un templu. Si te inalţ in lumină. (…)Iar eu te iubesc dincolo de mine sau de tine. (…) Nu esti decât o treaptă in drumul meu spre eternitate. Esti făcută pentru a fi arsă, consumată, dar nu pentru a te reţine…” (Antoine de Saint Exupery)

iubire si spiritualitate„Am renuntat la marginitul Eu, nemarginindu-ma-n tine.” (Ionut Caragea)

iubire si spiritualitate„Simt că cu cât te iubesc mai mult pe tine îl iubesc şi pe Dumnezeu în aceeaşi măsură fiindcă încep cu adevărat să-L simt, să-L regăsesc pierdut adânc în sufletul tău, dragostea mea. Abia atunci realizez că Dumnezeu nu se află acolo doar pentru a-mi spune că are chip frumos şi nici pentru a-mi demonstra existenţa Sa ci fiindcă noi suntem un accident de a ne afla în faţa Lui şi de a-I înţelege măreţia eternităţii sale în noi.” (Sorin Cerin)

iubire si spiritualitate„Vom fi uniţi prin sfinţenia iubirii în şi prin Dumnezeul nostru etern. (…) în noi şi peste noi e Dumnezeul acela tăcut care nu are nevoie nici de imagini sau alte cuvinte, ci doar de iubirea noastră nesfârşită. ” (Sorin Cerin)

iubire si spiritualitate„(…) doar Dumnezeu este Unicul real, iar atunci când iubim ne amintim mai mult ca oricând de Dumnezeu, fiind mai aproape de acesta. „ (Sorin Cerin)

iubire si spiritualitate„Atunci când privesc în străfundurile fiinţei tale, iubindu-te atât de mult, îl privesc şi îl simt pe Dumnezeu, amintindu-mi de una dintre imaginile sale atât de dragi mie: chipul tău!” (Sorin Cerin)

iubire si spiritualitate„Să ştii că şi sfinţenia face parte din iubire, iar tu eşti o sfântă a Destinului meu, o religie a vieţii mele. Un crez al fiinţei uitate din mine…” (Sorin Cerin)

iubire si spiritualitate„Dumnezeu este iubire – îndrăznesc să spun, dar ce răutăcios diavol este dragostea!” (Samuel Butler)

iubire si spiritualitate“A iubi înseamnă a fi în comunicare cu celălalt şi a descoperi în el scânteia lui Dumnezeu.” (Paul Coelho)

iubire si spiritualitate„A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.” (Octavian Paler)

iubire si spiritualitate„A iubi inseamnă a trăi prin inimă, partea cea mai vie si mângâietoare a fiintei noastre.” (Jean Baptiste Henri Lacordaire)

iubire si spiritualitate„Dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeasi natură. Dragostea e ca o scânteie divină ca si sufletul, si tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc in noi, nemuritor si infinit, pe care nimic nu-l poate delimita si nimic nu-l poate atinge. Îl simti arzând până in străfundul fiintei si-l vezi strălucind până in adâncurile cerului”. (Victor Hugo)

iubire si spiritualitate„Bogăţia, gloria şi puterea sunt fum, neant. Bogatul găseşte pe unul şi mai bogat decât el, gloria oricui poate fi întunecată de o glorie mai mare a altuia, cel puternic e invins de altcineva şi mai puternic. Doar dragostea ne face egali cu zeii.” (H. Sienkiewicz)

Citate despre dragoste si prietenie

de admin
Categorie: Citate despre dragoste si prietenie

2 răspunsuri la Citate despre iubire si spiritualitate

  1. 2
    deana spune:

    in zborul pasarii spre inaltimi, ea nu simte decat bucuria zborului… tot asa, iubind, sa ne concentram doar asupra trairilor noastre; sa ne lasam patrunsi de acest sentiment fara teama de ce va fi; sa traim in prezent si sa pretuim fiecare moment in care fiinta iubita ne este alaturi… adevarata iubire e generoasa, e daruire si uitare de sine, ea nu asteapta nimic in schimb…

  2. 1
    deana spune:

    Iubirea este cel mai minunat dar pe care ni l-a dat Dumnezeu… Isus a venit pe pamant ca sa ne invete ca Tatal ceresc e iubire inainte de toate… iubirea e insasi legea vietii… ea e scrisa in codul genetic al fiecaruia… Cine lasa iubirea sa-i patrunda in suflet, isi deschide bratele larg pentru a fi invadat de lumina pura, lumina divina… doar in lumina putem intalni un suflet care vibreaza la fel ca al nostru… caci iubirea e ca o floare care nu poate trai decat in lumina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.