Cantec rusesc ortodox – Russian Orthodox Chant

Muzica spirituala si religioasa

Cantec rusesc ortodox – Russian Orthodox Chant

muzica spirituala si religioasa

Pentru ca rugăciunea noastră să deschidă într-adevăr o cale de comunicare cu Divinitatea, avem nevoie de o stare sufletească specială. Ni s-a întâmplat adesea să vrem să ne rugăm, dar să nu putem, să nu simţim că ne trage inima sau mintea spre rugăciune. Inima ne este împietrită şi mintea parcă blocată. Cei mai perseverenţi reuşesc să înceapă să se roage şi să ajungă treptat la starea propice comuniunii cu Dumnezeu, dar cei mai mulţi renunţă. Nu înţeleg că atunci când nu pot să se roage, au nevoie de rugăciune mai mult ca oricând!

A ne ruga nu înseamnă lecturarea sau rostirea unei rugăciuni anume, fără a o trece prin filtrul inimii, căci rugăciunea fără iubire e ca o floare fără parfum; ea nu-şi dezvăluie întregul potenţial şi nu reuşeşte să ne aducă în acea stare sublimă în care să-l primim pe Dumnezeu în mintea şi sufletul nostru.

Muzica ne poate ajuta să ne deschidem sufletul spre rugăciune, când vrem să ne rugăm, dar nu avem starea necesară ; nu orice fel de muzică, ci aceea care ne sensibilizează, ne induce o stare înălţătoare sau de pace interioară. Subiectivitatea oamenilor este mare, mai ales când e vorba de muzică, de aceea fiecare va alege o piesa muzicală cu care rezonează. Poate fi muzică bisericească tradiţională sau muzică clasică (considerată divină prin însăşi perfecţiunea ei), sau chillout, sau new age (o muzică liniştitoare, fără nici o legătură cu religia new age) şi lista poate continua…

Despre muzică se spune că reprezintă limbajul universal, pentru că ea este capabilă să exprime emoţii şi stări sufleteşti complexe, care nu pot fi redate decât incomplet prin cuvinte. Muzica poate crea acea stare interioară potrivită meditaţiei şi rugăciunii, pentru că ea este mai întâi emoţie şi mai apoi înţelegere.

Cantec rusesc ortodox – Russian Orthodox Chant

Muzica spirituala si religioasa

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica spirituala si religioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

find-expediency

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.