Te Deum Laudamus – Tatal Nostru

Muzica spirituala si religioasa

muzica spirituala si religioasa

Te Deum Laudamus – Tatal Nostru

Rugaciunea “Tatal Nostru”, numita si Rugaciunea Domneasca, se distinge de alte rugaciuni prin aceea ca sursa sa este insusi Mantuitorul.

Ucenicii, vazandu-l pe Iisus cum se ruga Tatalui Ceresc, ii cer cu o induiosatoare smerenie si deplina ascultare: „Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum a invatat si Ioan (e vorba de Ioan Botezatorul n.n) pe ucenicii lui” (Luca 11: 1), fapt ce sugereaza nevoia unei rugaciuni de tip nou, care sa corespunda spiriritualitatii specifice momentului venirii Mantuitorului pe pamant.

Ca raspuns, Iisus rosteste rugaciunea “Tatal Nostru” si le sugereaza ucenicilor sa prefere o rugaciune scurta, redusa la esential, in locul rugaciunilor lungi, „ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El” (Matei 6: 8).

Drept ilustrare, rugaciunea Tatal Nostru este concisa, redusa la esenta, dar in acelasi timp bogata in semnificatii mistice.

Te Deum Laudamus – Tatal Nostru – videoclip

Rugaciunea Tatal Nostru

Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pe Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pe noi intru ispită
Ci ne izbaveste de cel rau

Muzica spirituala si religioasa

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica spirituala si religioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.