Handel – Messiah (HWV 56) – Glory to God & His Yoke is Easy & I know that my Redeemer liveth

Muzica spirituala si religioasa

Handel – Messiah (HWV 56) – Glory to God & His Yoke is Easy & I know that my Redeemer liveth

muzica spirituala si religioasa

Oratoriul englez Messiah (HWV 56) de George Frideric Handel este una din cele mai cunoscute piese de muzica corala si, in acelasi timp, cea mai remarcabila realizare muzicala a compozitorului.

Oratoriul englez Messiah (HWV 56), una din cele mai cunoscute piese de muzica corala si cea mai remarcabila realizare muzicala a lui Handel.

Messiah (HWV 56), compus de George Frideric Handel dupa libretul compus de Charles Jennens, este o piesa sacra dedicata crestinismului si initiatorului sau, Isus Cristos. Cele trei parti care compun oratoriul au ca tema diferite etape din viata lui Isus: nasterea, minunile savarsite, rastignirea, invierea, inaltarea la ceruri si victoria finala in fata mortii si a pacatului.

Piesa a fost compusa in anul 1741 si a fost pentru prima oara reprezentata la Dublin (Irlanda) un an mai tarziu. Ulterior, Handel a revizuit de mai multe ori aceasta lucrare compusa pentru cor, pana a ajuns la forma pe care o cunoastem astazi. Insusi Mozart a orchestrat o versiune germana pentru Messiah (HWV 56) de Handel.

Fragmente din Messiah (HWV 56) de George Frideric Handel, cum ar fi „Hallelujah”, „Glory to God” sau „His Yoke is Easy” sunt des reprezentate pe scena sau cu ocazia Pastelui sau a Craciunului, in timp ce aria „I know that my Redeemer liveth” poate fi des auzita la funeraliile crestine.

De altfel, chiar deasupra mormantului lui Handel din Westminster Abbey, se afla o statuie care-l reprezinta pe compozitor tinand in mana partitura aceleiasi arii.

Handel – Messiah (HWV 56) – Glory to God & His Yoke is Easy & I know that my Redeemer liveth

Handel – Messiah (HWV 56) – Glory to God

Handel – Messiah (HWV 56) – His Yoke is Easy

Sylvia McNair (soprano) – I know that my redeemer liveth

I know that my redeemer liveth (Lyrics)

I know that my Redeemer liveth,

and that he shall stand at the latter day upon the earth.

And though worms destroy this body,

yet in my flesh shall I see God. (Job 19:25-26)

For now is Christ risen from the dead,

the first fruits of them that sleep. (I Corinthians 15:20)

Muzica spirituala si religioasa

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica spirituala si religioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

tawse-noncreativity

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.