Wolfgang Amadeus Mozart – Lacrimosa

Muzica spirituala si religioasa

Wolfgang Amadeus Mozart – Lacrimosa

muzica spirituala si religioasa

Wolfgang Amadeus Mozart a compus celebrul sau Recviem in anul 1791, cu putin timp inaintea mortii sale, nereusind sa-l finalizeze.

Termenul de „Lacrimosa” (in latină – a plânge) este cunoscut in muzica de factura religioasa mai ales ca începutul unei strofe a textului Dies irae, parte a unui recviem. Partea respectivă din Recviemul lui Mozart a căpătat importanţă din punct de vedere muzicologic, fiind compusă doar partial de Mozart, care nu a mai reusit sa o termine.

Recviemul lui Mozart este una din cele mai cunoscute si mai respectate compozitii ale sale, desi ramane inca deschisa intrebarea cat a reusit sa compuna din recviemul sau si cat a fost completat de compozitorul austriac Franz Xaver Süssmayr si de altii. Ce ramane de necontestat este frumusetea si profunzimea acestei creatii muzicale.

Wolfgang Amadeus Mozart – Lacrimosa

Wolfgang Amadeus Mozart – Lacrimosa (Lyrics)

Latin lyrics:

Lacrimosa dies illa
Qua resurget ex favilla
Judicandus homo reus.
Huic ergo parce, Deus:
Pie Jesu Domine,
Dona eis requiem. Amen.

English translation:

Mournful that day
When from the dust shall rise
Guilty man to be judged.
Therefore spare him, O God.
Merciful Jesus, Lord
Grant them rest.

Traducere in româna:

Îndurerată va fi acea zi
Când din ţărână se va ridica
Omul vinovat, pentru a fi judecat.
De aceea, iartă-l, Dumnezeule,
Milostive Isus, Doamne,
Îngăduie-i odihna. Amin.

Muzica spirituala si religioasa

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica spirituala si religioasa

Un răspuns la Wolfgang Amadeus Mozart – Lacrimosa

  1. 1
    alma spune:

    Muzica modernă si-a pierdut locul pe care îl avea în trecut, deoarece a uitat care este rolul ei real. Ea si-a uitat originile. Ea nu stie că se găseste în legatură cu meditatia. Iar acest lucru este valabil si pentru celelalte arte. Ele s-au îndepartat, toate, de meditatie si împing fiintele umane spre nebunie. (Osho)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.