Citate celebre: Femeile si dragostea

Citate despre dragoste si prietenie

femeile si dragostea

Citate celebre: Femeile si dragostea

Femeile… cine sa le inteleaga? Opiniile barbatilor despre ele sunt diferite si adesea contradictorii, avand insa un numitor comun: femeile isi construiesc in minte imaginea barbatului ideal (generos, sublim) care nu le refuza nici o favoare; asta pana cand barbatul face fatala greseala de a da vreun semn de slabiciune, moment in care devine brusc decazut, meschin, zgarcit. El nu mai este divinizat, deci trebuie desfiintat pentru ca nu mai corespunde exigentelor, iar exigentele femeilor sunt nelimitate… De aceea, poate ca Oscar Wilde avea dreptate cand afirma ca „femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese. ”

dragoste

“O femeie poate ierta cateodată un bărbat care incearcă să o seducă, dar niciodată pe bărbatul care ratează o ocazie atunci cand i se oferă.” (Talleyrand)

„Femeile spera ca barbatii se vor schimba dupa casatorie; barbatii spera ca femeile vor ramane la fel dupa casatorie.” (Bettina Arndt)

„Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.” (Sarah Jessica Parker )

„Cand femeile ne iubesc ne iarta orice, chiar si crimele; cand nu ne iubesc, nu ne iarta nimic, nici chiar virtutile. „( Honore de Balzac)

“Femeilor le plac barbatii tacuti pentru ca au impresia ca le asculta.” (Marcel Achard)

“Fiecare femeie ar trebui sa foloseasca ce a primit de la “Mama Natura” inainte ca “Tatal Timp” sa i le ceara inapoi. “(Laurence J. Peter)

“Bărbaţii nu iubesc totdeauna ce stimează, iar femeile nu stimează decît ceea ce iubesc. “(George Bernard Shaw)

“Toţi bărbaţii sunt la fel faţă de o femeie pe care o admiră.” (George Bernard Shaw)

“Un bărbat trebuie să aibă o femeie pentru a-l împiedica să se gândească prea mult la femei în general. “(George Bernard Shaw)

“Cea mai proastă femeie poate conduce un bărbat inteligent, dar e nevoie de o femeie foarte inteligentă pentru a conduce un prost.” (Rudyard Kipling)

dragoste

“Bărbatul doreşte femeia, dar femeia rareori doreşte altceva decât dorinţa bărbatului. “(Samuel Taylor Coleridge)

“Pentru a face dragostea să dureze, îti trebuie mai multă minte decât pentru a iubi: trebuie sa etalezi în fiecare zi comori nebănuite; iată de ce femeile frumoase de pică n-au pricinuit niciodată pasiuni îndelungate, pe când frumuseți oarecare, ba chiar femei urâte, dar pline de spirit și grație, și-au păstrat iubiții lângă ele. De altfel, femeilor frumoase li se pare că este de ajuns să se arate în lume, ca să și placă.”(Balzac)

“Femeia în dragoste suferă mai mult decât bărbatul, dar ştie să ascundă mai bine suferinţa.” (Euripide)

“Cel care doreşte o viaţă de fericire alături de o femeie frumoasă, doreşte să se bucure de gustul vinului ţinându-l tot timpul în gură. “(George Bernard Shaw)

“Femeia despre care se presupune că are o mie de amanţi rar are unul, în timp ce femeia animalică, lipsită de graţie şi stupidă are zeci de amanţi.” (George Bernard Shaw)

“Femeile cele mai fericite, ca şi naţiunile cele mai fericite, nu au istorie. (George Eliot)

“Numai acolo unde femeia poartă văl te arde dorinţa de a-i citi chipul. “(Antoine de Saint-Exupery)

“Femeia ne reduce pe toţi la acelasi numitor comun. “(George Bernard Shaw)

“Femeia: cea mai dezgolită dintre cărnurile vii, şi cea care străluceşte cu cea mai dulce scânteiere.” (Antoine de Saint-Exupery)

“Femeia este iubită aşa cum e iubită muzica, e iubit luxul. Este spirituală sau este sentimentală şi este dorită. Dar ceea ce ea crede, ceea ce simte, ceea ce poartă în gând… nu interesează pe nimeni. “(Antoine de Saint-Exupery)

“Femeile care vor sa fie, în acelasi timp, si frumoase, si inteligente se înseala asupra posibilitatilor lor. Trebuie sa faca o alegere.” (Remy de Gourmont)

“Numai femeile si medicii stiu cît de necesara si de binefacatoare este minciuna pentru oameni.” (Anatole France)

“Femeia îndragostita e o sclava care îl face pe stapanul ei sa poarte lanturile.” (Etienne Rey)

dragoste

“In actul amoros femeia este aceea care instituie lentoarea si rafinamentul, elimina graba si simplificarea. Ea ii dezvaluie barbatului valoarea timpului, alianta rabdarii si a senzualitatii, il invata sa amane placerea, sa depaseasca mult prea simpla mecanica a penisului.” (Pascal Bruckner)

“Tipatul unei femei, care este surprinsa goala, se explica prin teama de a nu arata destul de bine în aceasta ipostaza. “(Otto Weininger)

“Femeia pe care o alegi trebuie sa fie aceea pe care ti-ai alege-o ca prieten, daca ar fi barbat.” (Joseph Joubert)

“Singurul secret pe care îl pastreaza cu sfintenie femeile, e viata lor.” (Fontenelle)

“Femeile sînt ca pasarile: acasa, vrabii; în afara, pauni; între patru ochi, porumbite; si, dupa împrejurari, corbi, care pot scoate ochii.” (Max Weber)

“Femeile au învatat sa planga ca sa poata minti mai bine.” (Publius Syrus)

“Nu exista durere mai nimicitoare pentru sufletul unei femei decat aceea de a se fi daruit intreaga, trup si suflet unui barbat nedemn de iubirea ei.” (Stefan Zweig )

„O sã mã-ntrebi ce efect mi-a fãcut marea, pe care-o vãz pentru-ntâia oarã? Efectul unei nemãrginiri pururea miscate(…) – cãci ea e schimbãcioasã la coloare si în miscãri, de unde unii autori o si comparã cu femeia (..) privirea mãrii linisteste, mai ales sufletele furtunoase.” (Mihai Eminescu catre Veronica Micle)

„Femeia nu este catusi de putin inferioara barbatului, in afara lipsei de putere.” ( Xenofon)

„Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli.” (William Shakespeare)

„Orice femeie este regină din clipa in care incepe sa iubesca un barbat.” ( Andre Suares)

„Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese. ” (Oscar Wilde)

„Va puteti imagina o lume fara barbati? Nici un delict si o multime de femei grase, fericite.” (Marion Smith)

Citate despre dragoste si prietenie

de admin
Categorie: Citate despre dragoste si prietenie

8 răspunsuri la Citate celebre: Femeile si dragostea

 1. 7
  evolet spune:

  sincer,superb,imi place

 2. 6
  Vdk spune:

  one^girl, respectele mele!!!

 3. 5
 4. 4
  mickey spune:

  ultima e cea mai tare!…

 5. 3
  bree spune:

  desi experienta pe care ai trait-o e destul de traumatizanta… greu, de depasit… dar parerea mea e ca ai reusit sa iesi la suprafata si sa mergi mai departe… cu mult curaj… esti o luptatoare si o supravietuitoare…

 6. 2
  bree spune:

  superb comentariul tau…
  trist si adevarat… sper ca cei care citesc sa aiba ceva de invatat de aici… mai ales concluzia la care ai ajuns, asta e cheia… daca reusim sa intelegem cu sufletul si cu mintea ca “iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca” viata incepe sa aiba un sens… si iubirea… si suferinta… si fericirea, chiar daca ea dureaza o clipa…
  fara toate astea n-am simti ca traim, am fi morti pe dinauntru, inerti…

 7. 1
  one^girl spune:

  Iubirea…pentru mine este asemanatoare celor patru anotimpuri!!!La inceput e vara…cuvinte dulci,calde,fericire deplina,emotii,sperante si vise!Apoi vine toamna…se duc fiorii inceputului,cuvintele frumoase dispar treptat precum frunzele,iar visele apar din cand in cand lipsite oarecum de speranta…Acum e iarna…Ramai singura…si lacrimile iti ingheata pe obraz…A plecat…si poate nu se mai intoarce!Poate s’a dus catre un loc mai bun,poate acolo crede ca e mai bn!!!Tu suferi,plangi te inchizi in tine,hibernezi in casa si nu mai vrei sa stii de nimic…Dar s’a intamplat ceva…Te’ai indragostit din nou…Revii la viatza…E primavara…e primavara iubirii!!!…Cam asta cred eu k e iubirea…cel putin pana acum!!!Am spus de mii de ori “iubesc”…si nici azi nu stiu daca am iubit cu adevarat…Si acum “iubesc” si sufar!!!L’am avut…m’am daruit trup si suflet…am avut o particica din amandoi inauntrul meu…si m’a lasat!!!Puteam ramane cu cel mai frumos lucru pe care el mi l’a daruit,dar am acultat de altii…si voi regreta toate viatza!!!…Si chiar daca nu il voi mai iubi,nu’l voi uita pentru ca datorita lui am simtit,macar pentru putin timp,fericirea de a stii ca in mine exista cineva…cineva care avea dreptul la viatza!!!…Asta e…trebuie sa trecem mai departe…pentru ca “iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.