Greensleeves

Muzica clasica

muzica clasica

Greensleeves este o balada de dragoste, foarte populara in Anglia, si despre care se crede ca a fost compusa de regele Henric al VIII-lea, ale carui inclinatii artistice erau de necontestat, conform marturiilor vremii.

Se pare ca regele ar fi dedicat-o lui Anne Boleyn, cea care a rezistat mult timp avansurilor sale, fara a se lasa sedusa. Despre Henric al VIII-lea se stie ca a avut 6 sotii, iar Anne Boleyn i-a devenit a doua sotie dupa ce casatoria cu prima sotie, Catherine de Aragon, a fost anulata.

Pentru nesupunerea si caracterul sau independent, dar si datorita esecului in a-i da regelui un mostenitor la tron, Anne Boleyn a fost executata impreuna cu alti 5 barbati cu care se spunea ca ar fi intretinut relatii intime, fapt nedovedit insa.

Fructul mariajului lor a fost insa o fata, viitoarea regina Elisabeta I, a carei domnie a marcat cea mai mareata perioada din istoria Angliei.

Nu se stie daca legenda care-i atribuie cantecul regelui Henric al VIII-lea este adevarata, dar cel mai adesea – in mintea publicului – acest frumos si trist cantec de dragoste este asociat cu Anne Boleyn.

Greensleeves

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

goldurn-mildly

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.