Tomaso Albinioni – Adagio in Sol Minor

Muzica clasica

muzica clasica

Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1751) a fost un compozitor şi violonist italian, recunoscut mai ales pentru muzica sa instrumentală, în special concertele sale pentru oboi.

Din pacate, cea mai mare parte a lucrarilor lui Albinioni s-au pierdut în timpul celui de al II- lea război mondial, odata cu distrugerea Bibliotecii de stat din Dresda.

Atras de muzica sa, Johann Sebastian Bach a scris cel puţin două dintre fugile sale pe teme de Albinoni.

Renumitul Adagio in Sol Minor de Albinoni a fost reconstituit de Remo Giazotto după un fragment de manuscris descoperit printre ruinele Bibliotecii de stat din Dresda.

Tomaso Albinioni – Adagio in Sol Minor

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

2 răspunsuri la Tomaso Albinioni – Adagio in Sol Minor

  1. 2
    roxana spune:

    Muzica care inalta spiritul!Felicitari!

  2. 1
    nicolae beldiman spune:

    Minunat , va multumesc din suflet ca aveti asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.