Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part3

Muzica clasica

Cea mai cunoscuta creatie a lui Joaquin Rodrigo (1991-1999), Concierto de Aranjuez, a fost compusa in 1939 in Paris, intr-un moment de mare suferinta sufleteasca, marcat de faptul ca sotia sa, Victoria Kamhi, o pianista de origine turca pe care o cunoscuse la Paris, si-a pierdut prima sarcina.

Acest eveniment tragic din viata artistului explica probabil de ce unele pasaje muzicale din Concierto de Aranjuez sunt de o tristete sfasietoare, desi in mare parte concertul este compus intr-o nota optimista.

Cel mai popular pasaj din Concierto de Aranjuez, si chiar din muzica clasica a sec XX, este probabil acel adagio central ce se remarca prin participarea chitarei si efectul combinat al cornului englezesc.

Ca o recunoastere pentru intreaga sa creatie muzicala, lui Joaquin Rodrigo i s-a oferit in anul 1991, de catre regele Juan Carlos I al Spaniei, titlul nobiliar onorific de „marchiz al gradinilor din Aranjuez.

Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part3

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.