Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part2

Muzica clasica

muzica clasica

Concierto de Aranjuez este un concert pentru chitara si orchestra de Joaquin Rodrigo (1991-1999), unul din cei mai de succes compozitori ai sec XX .

Compus initial pentru chitara si orchestra, a fost ulterior adaptat si pentru harpa si orchestra de insusi Joaquin Rodrigo, ca dedicatie pentru Nicanor Zabaleta, un virtuoz interpret la harpa, contemporan de al sau.

Versiunea prezentata aici este cea pentru chitara si orchestra, si beneficiaza de interpretarea de exceptie a lui Paco de Lucia, compozitor si chitarist spaniol.

Paco de Lucia este un renumit chitarist de flamenco, recunoscut pentru virtuozitatea sa, dar si pentru faptul ca a fost unul din initiatorii si promotorii stilului modern al flamenco-ului.

Paco de Lucia se numara si printre putinii chitaristi de flamenco care s-au remarcat si prin abordarea altor genuri muzicale, pe care le-a imbinat cu succes cu elemente de muzica clasica.

Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part2

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.