Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part.1

Muzica clasica

muzica clasica

Joaquín Rodrigo (1991-1999) a fost un compozitor de muzica clasica si un pianist virtuoz. Pierzandu-si vederea inca de la o varsta frageda, se dedica in totalitate studiului muzicii. Studiaza pianul si vioara, ia lectii despre armonie si compozitie si isi scrie toate lucrarile sale in braille.

Desi, prin compozitiile sale, Joaquín Rodrigo a facut ca chitara acustica (Spanish guitar) sa-si castige locul binemeritat ca instrument pentru concert , universal recunoscut, el nu a cantat niciodata la acest instrument.

Cele mai populare creatii ale sale au ramas Concierto de Aranjuez si Fantasia para un gentilhombre, aceste doua lucrari aparand adesea impreuna in inregistrarile de muzica clasica.

Concierto de Aranjuez este un concert pentru chitara si orchestra, versiunea prezentata aici beneficiind si de interpretarea de exceptie a lui Paco de Lucia.

Paco de Lucia – Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo – Part.1

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.