Ludwig van Beethoven – Fur Elise

Muzica clasica

muzica clasica

„Fur Elise” (in traducere din limba germana, „Pentru Elise”), bagatelă în La minor, WoO 59 de, de Ludwig van Beethoven, compusa in 1810.

Conform biografilor, Beethoven ar fi intitulat iniţial această piesă „Fur Therese”, dedicand-o elevei sale, Therese Malfatti von Rohrenbach zu Dezza, de care compozitorul era indragostit. Beethoven chiar a cerut-o de soţie, dar a fost refuzat.

Cand lucrarea a fost publicata in 1865, Ludwig Nohl, cel care a descoperit-o, i-a schimbat titlul in „Fur Elise.”Indiferent care ar fi povestea acestei piese muzicale, ea sugereaza melancolia si o intreaga gama de emotii care pot fi asociate cu iubirea, mai ales cu iubirea neimplinita.

Ludwig van Beethoven – Fur Elise

Muzica clasica

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica clasica

4 răspunsuri la Ludwig van Beethoven – Fur Elise

 1. 4
  Jora Cardan spune:

  Normal si-s vorbim

 2. 3
  alina spune:

  imi place e clasica si o iubesc

 3. 2
  Elennasweet spune:

  te iubesc marian al meu …eshti viata mea ..:x

 4. 1
  dan ....... spune:

  Simplu TE IUBESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.