CITATE DESPRE DRAGOSTE

Citate despre dragoste si prietenie

citate despre dragoste si prietenie

CITATE  DESPRE DRAGOSTE

Fericiti sau nefericiti, impliniti in dragoste sau tradati, toti avem nevoie sa ne confirmam propriile sentimente. Incercam sa ne regasim in citate despre dragoste propriile idei despre iubire.

Ce au spus marii ganditori si artisti ai lumii despre aceasta traire inaltatoare si oarba, care este dragostea? Din citate despre dragoste poti afla ca toti indragostitii isi urmeaza propriile legi, pentru ca ei restabilesc centrul universului dupa lumina din ochii fiintei iubite…

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea consta in dorinta de a da altuia ceea ce este al tau si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta.” (Emanuel Swdenborg)

citate despre dragoste si prietenie „Iubeste putin cel ce poate spune prin cuvinte cat iubeste.” (Dante Alighieri)

citate despre dragoste si prietenie„In Cum va place, Shakespeare scria: „Dragostea este facuta din suspine si lacrimi, din credinta si servire, din fantezie. E toata pasiune si dorinte; numai adorare, datorie si respect, numai umilinta, rabdare si nerabdare, numai puritate, durere si ascultare”. Dar a iubi inseamna mai mult decat toate acestea la un loc.” (Richard Wurmbrand)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea este tot ce iti trebuie.” (All you need is love) (John Lennon)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea este singura floare care creste si infloreste fara ajutorul anotimpurilor.” (Kahlil Gibran)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea este strălucirea care preschimbă praful vieţii cotidiene intr-o ceaţă aurie.” (Elinor Glyn)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odată dat – niciodată uitat, niciodată lăsat să dispară.” ( John Lennon)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea inseamnă să nu trebuiască să iţi ceri iertare niciodată.” (Erich Segal)

citate despre dragoste si prietenie„Cine nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata.” (John Gay)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea este o poveste străveche, dar intotdeauna nouă.” ( Heinrich Heine)

citate despre dragoste si prietenie„Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine” (Gabriel Garcia Marquez)

citate despre dragoste si prietenie„Cuvintele de dragoste nu spun la fel de multe ca tacerile din dragoste.” ( Bisanne de Soleil)

citate despre dragoste si prietenie„Sentimentul de a fi iubit foarte mult de cineva iti da putere; sa iubesti foarte mult pe cineva iti da curaj.” (Lao-Tzu)

citate despre dragoste si prietenie„In momentul in care vei avea in inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste si vei simti adancimea, incantarea si extazul ei, vei descoperi ca lumea s-a transformat pentru tine.” ( J. Krishnamurti)

citate despre dragoste si prietenie„Exista o singura demnitate finala – dragostea.” (Helen Hayes}

citate despre dragoste si prietenie„La atingerea dragostei oricine devine poet.” ( Platon)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea construieste punti acolo unde acestea nu exista.” ( R. H. Delaney)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea nu aduce nici un dar mai generos decat aripile sale.” (George Gordon Byron)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei.” (John Fowles)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea este o incercare de a transforma o părticică dintr-o lume de vis in realitate.” (Theodor Reik)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea se practica, se invata si se imparte numai la doi.” (Jean Pierre Guay)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali.” (F. M. Dostoievski)

citate despre dragoste si prietenie„Sa iubesti pe cineva inseamna sa vezi miracolul invizibil pentru altii.”(Francois Mauriac)

citate despre dragoste si prietenie„Cateodata inima vede ceea ce este invizibil pentru ochi.” (H. Jackson Brown Jr.)

citate despre dragoste si prietenie„Nici o deghizare nu poate ascunde dragostea adevarata; si nici nu poate sa o simuleze, atunci cand ea nu exista cu adevarat.” ( La Rochefoucauld)

citate despre dragoste si prietenie„Greu nu este sa te indragostesti, greu este sa-ti declari dragostea.” (Alfred De Musset)

citate despre dragoste si prietenie„Putem sa iubim doar ceea ce cunoastem si niciodata nu putem cunoaste in intregime ceea ce nu iubim.” (Aldous Huxley)

citate despre dragoste si prietenie„Nu afli dragostea cand descoperi persoana perfecta, ci atunci cand vezi perfectiunea intr-o persoana imperfecta.”(Sam Keen)

citate despre dragoste si prietenie„Sa-ti fie frica de dragoste, e ca si cum te-ai teme de viata, si cei care se tem sa traiasca sunt deja pe trei sferturi morti.” (Bertrand Russell, Earl Russell)

citate despre dragoste si prietenie„Nu exista niciun alt instinct la fel de puternic ca cel al inimii.”(Lord Byron)

citate despre dragoste si prietenie„Imi doresc sa fie liber cel pe care il iubesc – chiar fata de mine. [Him that I love, I wish to be free – even from me.]” (Anne Morrow Lindbergh)

citate despre dragoste si prietenie„Aud vibrand vocea ta in toate zgomotele lumii.” ( Paul Eluard )

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea arata omului cum ar trebui sa fie. „( A. P. Cehov )

citate despre dragoste si prietenie„Vrei sa fii iubit, iubeste !” ( Seneca )

citate despre dragoste si prietenie„Intamplator, oricine poate iubi. „( Fiodor Dostoevski )

citate despre dragoste si prietenie„A iubi si a fi iubit, iata taina fericirii.” ( Jacques-Benigne Bossuet )

citate despre dragoste si prietenie„Ce valoare au actiunile si gandurile oamenilor timp de secole, fata de o clipa de dragoste ?” ( Friedrich Holderlin )

citate despre dragoste si prietenie„A iubi inseamna cautarea jumatatii intregului din care ai facut candva parte.” ( Platon )

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea invinge totul.” ( Vergilius )

citate despre dragoste si prietenie„Suntem modelati si determinati de ceea ce iubim.” ( Johann Wolfgang von Goethe )

citate despre dragoste si prietenie„Sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata; asta inseamna iubire. „( Albert Camus )

citate despre dragoste si prietenie„Sa iubim nebuneste tot ceea ce straluceste pe acest pamant, fiindca alta viata nu ne este cunoscuta.” (Euripide )

citate despre dragoste si prietenie„Nimic din ceea ce este omenesc nu este suficient de bun pentru a fi iubit. Orice fiinţă umană decentă are însă o anumită capacitate de a iubi.” (George Bernard Shaw)

citate despre dragoste si prietenie„O dragoste mare inseamna ascutirea tuturor calitatilor si simtamintelor, o inspiratie continua; inseamna a purta poezia in inima, in viata. „(Balzac)

citate despre dragoste si prietenie„Inceputul iubirii este punctul in care incepem să sacrificăm in noi acele lucruri care se opun oricărui sacrificiu.” ( Vinet)

citate despre dragoste si prietenie„Amorul e un castel cladit pe iluzii. Orice vorba spusa mai cu putere il cutremura sau il darama. Tinerii trebuie sa urce in tacere aceste trepte, caci altfel sunt expusi sa-si ucida sufletul si fara el nu exista fericire.”(Vasile Conta)

citate despre dragoste si prietenie„O iubire generoasa isi are intotdeauna pregatit testamentul. „( Pablo Neruda)

citate despre dragoste si prietenie„Te iubesc fara sa stiu cum sau cand sau de unde. Te iubesc pur si simplu, fara complexitati sau mandrie; te iubesc pentru ca nu stiu alta cale…” ( Pablo Neruda)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nicio placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei în fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde. „( Liviu Rebreanu)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea absoluta e rara si e periculos sa ne lasam calauziti de fantoma ei, pentru ca jertfim fericirile posibile ce ne stau la indemana.” ( Mircea Florian)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea înfrumuseţează toate ideile şi justifică toate obrăzniciile.”(George Bernard Shaw)

citate despre dragoste si prietenie„Dragostea – dragostea adevărată – face toate intenţiile onorabile. „(George Bernard Shaw)

citate despre dragoste si prietenie” Iată aspiraţia umană prin excelenţă: setea de eternitate este ceea ce se numeşte la oameni iubire; cine iubeşte altă fiinţă, vrea să se eternizeze în ea.” (Miguel De Unamuno)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim.” (Rabindranath Tagore)

citate despre dragoste si prietenie„Iubirea trebuie s-o înveţi şi s-o tot înveţi la nesfârşit; e o învăţătură fără capăt. Ura nu are nevoie de lecţii, ci aşteaptă doar să fie provocată.” (Katharine Ann Porter)

citate despre dragoste si prietenie„O iubire e mai curînd un proces de autosugestie… Trebuie timp şi trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori te obişnuiesti greu la început să-ţi placa femeia fără de care mai târziu nu mai poţi trăi. Iubeşti întâi din milă, din îndatorire, din duioşie, iubeşti pentru că ştii că asta o face fericită, îţi repeţi că nu este loial s-o jigneşti, să înşeli atâta încredere.” (Camil Petrescu)

citate despre dragoste si prietenieDoar prin iubire te agăţi de realitate, intri în eul tău, redevii voinţă, forţă, individualitate. Iubirea ar putea face din mine totul, chiar şi un geniu. Prin mine însumi şi pentru mine, prefer să nu fiu nimic. Căci neantul singur poate ascunde infinitul.” (Henri Frederic Amiel)

Tu ce crezi despre dragoste? Posteaza mai jos comentariul tau sau alte citate despre dragoste care ti-au placut.

Citate despre dragoste si prietenie

de admin
Categorie: Citate despre dragoste si prietenie

16 răspunsuri la CITATE DESPRE DRAGOSTE

 1. 15
  diana spune:

  sentimentul de iubire nu poate fi descris…
  El poate fi descoperit doar cu ajutorul persoanei iubite.Acea persoana te ajuta sa treci peste toate greutatile fie ele mici fie ele mari,va fi mereu acolo sa te sprijine si sa-ti aline toate necazurile.Un simplu Te iubesk iti va da aputerea de a merge mai departe dar sa ai grija atunci cand ati spune sa te uiti in ochii lui/ai ei sa nu cumva sa te pacaleasca.unde nu e iubire nimic nu poate exista.

 2. 14
  Alina spune:

  Uneori nu pretuim cat ar trebui persoana iubita, dar cand pierdem acea persoana abia atunci incepem sa realizam ca ar fi trebuit sa o pretuim mult mai mult ,dar atunci este deja prea tarziu , si ramanem doar cu regrete si suspine…

 3. 13
  laura spune:

  ma intreb oare chiar exista oameni care nu cunosc acest sentiment?pt ca altfel numi explic de ce vorbesc uni oameni atat de urat despre dragoste.eu cred ca nimic nu se compara cu o imbratisare si un sarut din partea persoanei iubite.dragostea este singurul lucru neschimbat din lume si toti oamenii ar trebui sa se bucure de ea.

  • 13.1
   Andreea spune:

   Iubirea este cel mai frumos lucru de pe lumea aceasta,te face sa te simti important,te face sa te simti bine.Este adevarat ca uneori te face sa suferi enorm de mult,iti provoca dureri,dar daca reusim sa le controlam,trecem mai usor peste toate.A iubi si a fi iubit,este cel mai minunat sentiment.Pretuieste si vei fi pretuit.!!!

 4. 12
  Amalia spune:

  Dragostea este cea mai veche forma de manipulare, este cea mai mare slabiciune a omului si cel mai prost sentiment al omului.. Iubirea..pfff…cand ajungi la sfarsit si iti faci o imagine de ansamblu a lucrurilor, nu aduce nimic bun, doar durere…

 5. 11
  danuta spune:

  DRAGOSTEA ESTE TOTUL DAR CITE O DATA NIMIC

 6. 10
 7. Pingback: Pentru iubitul inimii mele ( VII) « ploaiedeaur's Blog

 8. 9
  Alina spune:

  In viata trebuie sa invatii sa iubesti si sa fii fericit. Iar pentru a iubi nu inseamna sa privesti ci sa daruiesti, a iubi nu inseamna a cauta emotia dragostei,ci a avea, a te devota unei alte fiinte pentru viata pe care o ai de infruntat. Cand vei cauta sa iubesti cu adevarat si sa fii iubit , atunci vei fii fericit. Pentru ca fericirea e ca planta gingasa care pt a inflorii are nevoie de grija si efortul permanent al celor care vor s-o pastreze, efort construciv , efort de implinire si realizare. Cel care paraseste lupta rupe floarea si vrea sa se desfete singur cu frumusetea ei, nu stiu ca floarea fericirii nu traieste fara radacini si fara gradinarul cel bun care stie sa o ingrijeasca, si care trebuie sa fie cei doi tinerii care se iubesc…..

 9. 8
  Erika spune:

  Dragostea…vine de la Dumnezeu…si Dumnezeu e dragoste…Dragostea este cel mai mare dar al Lui pentru noi.

 10. 7
  noni spune:

  pot sa spun k iubesc si sunt iubita si asta ma face implinita..:X

 11. 6
  merry20_t spune:

  ce este dragostea? in nici un caz cva ce poti descrie in cuvinte…. doar… simti…. simti ca trece o vesnicie pana sa-l revezi, ca timpul zboara langa el, ca fiecare atingere,fiecare cuvand, fiecare pivire este de fapt o declaratie….. ce e dragostea? este durerea din piept atunci cand simti ca i gresit si ca-l poti pierde si este lacrima de fericire cand te ia in brate dupa fiecare cearta….. este siguranta pe care o simti langa el….. dragostea este tot: si fericire si durere… este insasi viata…

 12. 5
  flo spune:

  dragostea te sileste sa treci prin furtuni si ploi sa te zbati sa cazi si apoi sa te ridici din noroi

 13. 4
  alina spune:

  “Inceputul iubirii este punctul in care incepem să sacrificăm in noi acele lucruri care se opun oricărui sacrificiu.” ( Vinet)

 14. 3
  alina spune:

  :X:X:X::X:X::X:X:X

 15. 2
  Florescu Smaranda spune:

  E tot ce poate fi mai frumos in lumea asta. De fapt dragostea face lumea mai frumoasa. E un sentiment pe care nu il poti descrie. Iti inunda sufletul si ai vreau sa il descrii in fel si chip, dar realizezi ca orice si oricate ai spune sunt prea putine. Nu trebuie sa iti fie frica sa iubesti. Mai degraba ar trebui sa te ingrozeaca gangul de a nu iubi. O viata fara iubire e pustie, e fara sens, e…de fapt nu e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.