Pe aripile vantului/ Gone with the Wind

Filme de dragoste

Pe aripile vantului/ Gone with the Wind

(1939, regia Robert Fleming, cu Clark Gable si Vivien Leigh)

Ecranizare dupa romanul cu acelasi nume al scriitoarei Margaret Mitchell. Actiunea se petrece in sudul Americii, in timpul razboiului de secesiune. Dragostea dintre o femeie care se foloseste de frumusetea si inteligenta ei pentru a-i manipula pe cei din jur (Scarlet) si un barbat adevarat (Rhett Butler) dur si tandru in acelasi timp, afemeiat dar si indragostit de Scarlet, faţă de care isi ascunde cu grija sentimentele. Motivul il constituie iubirea obsesiva a lui Scarlet pentru Ashley, pe care il stie din copilarie.

Dar Ashley o prefera pe Melanie, verisoara lui Scarlet, o fire potolita, a carei personalitate contrasteaza puternic cu cea a lui Scarlet. Cuplurile Scarlet-Rhett si Ashley-Melanie sunt atent construite, cu partile lor bune si rele. In ciuda conflictelor de interese, prietenia care ii leaga pe eroii din film ii ajuta sa depasesca incercarile vietii.

Scarlet este adesea capricioasa si egoista, firea ei luptatoare si vitalitatea iesita din comun o ajuta sa supravietuiasca razboiului si sa aiba grija de Melanie in perioada in care barbatii lor sunt plecati la razboi.

Desi construita pe mai multe planuri, actiunea filmului urmareste evolutia relatiei dintre Scarlet si Rhett, plina de turbulente, pentru ca in dragoste- ca si razboi – totul este permis.

Pana la urma Rhett o paraseste pe Scarlet, dar pasiunea puternica care inca ii mai leaga si firea luptatoare a lui Scarlet, lasa loc unei interpretari optimiste a finalului filmului. Un film clasic de exceptie, care a castigat 8 premii Oscar.

Filme de dragoste

de admin
Categorie: Filme de dragoste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

intersoluble-find

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.