LOYKO – Russian Gypsy Music (Muzica ruseasca tiganeasca)

Folclor international

LOYKO – Russian Gypsy Music (Muzica ruseasca tiganeasca)

muzica populara din alte tari

Rusia, fiind o tara de mare intindere, se caracterizeaza printr-o mare diversitate culturala. Pe teritoriul sau traiesc numeroase grupuri etnice, fiecare cu muzica sa specifica.De o deosebita apreciere se bucura in Rusia si muzica tiganeasca.

In trecut mai ales, trupele de cantareti si dansatori tigani erau nelipsite la petrecerile organizate de cei bogati.Piesa originala interpretata de cei doi violonisti este Dans ungar nr.5 de Johannes Brahms (deci o creatie culta), dar modul de interpretare, coloratura, incorporeaza elemente din folclorul rusesc tiganesc.

Loyko, formatie ruseasca de muzica tiganeasca formata din Sergei Erdenko si Georgy Osmolovsky (violonisti), Alesha Bezlepkin (chitarist) si Leonsia Erdenko (cantareata si dansatoare foarte populara in Rusia).

Melancolia si extazul care razbate din piesele lor, polifonia realizata de cele doua viori, virtuozitatea interpretarii si inserarea unor elemente de muzica tiganeasca, au facut ca aceasta formatie sa se bucure de succes international. Cantecele lor vorbesc despre viata tiganilor, libertatea de a iubi si bucuria de a trai.

LOYKO – Russian Gypsy Music (Muzica ruseasca tiganeasca)

Folclor international

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Folclor international

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

semipurposive-sprang

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.