Armik – Rosas del Amor

Flamenco Instrumental

flamenco instrumental

Armik este un cunoscut chitarist de flamenco, de origine armean, nascut in Iran. Inca de mic si-a manifestat interesul si pasiunea pentru studiul chitarei. La varsta de numai 7 ani se ascundea in pivnita casei sale, pentru a exersa. Chitara clasică o obtinuse in schimbul ceasului pe care il amanetase si părea ca nimic nu stătea in calea visului sau, acela de a deveni artist profesionist.

Daca la inceput exersase pe ascuns si dupa ureche, dupa ce familia sa i-a descoperit secretul, a invatat notele muzicale si s-a dedicat si mai asiduu studiului chitarei. La varsta de numai 12 ani era capabil sa execute pasaje muzicale de mare dificultate si devenise deja un artist profesionist. In anii care au urmat, a facut inregistrari si a cântat impreuna cu cântareti vestiti din Iran.

La inceputul carierei sale (1960-1970) Armik s-a concentrat in special pe jazz. In aceasta perioada dadea si lectii de chitară. Au urmat apoi dese calatorii in Spania pentru a studia muzica. Aici l-a putut asculta pe Paco de Lucia si momentul intalnirii cu marele artist a marcat un punct de cotitură in cariera sa. Dupa cum marturiseste, in acel moment a realizat cum trebuie sa sune o chitară si a simtit ca le poate vorbi oamenilor prin intermediul acestui instrument. A fost atat de impresionat de frumusetea si ritmul flamenco-ului, ca a decis sa se dedice acestui gen muzical.

Dupa revolutia din 1979, in Iran s-a instalat un nou guvern fundamentalist care a scos muzica in afara legii. Armik ar fi avut numeroase probleme daca ar fi ramas in tara sa natala: era muzician renumit, armean si crestin pe deasupra. Asa ca a decis sa paraseasca Iranul si sa se mute la Los Angeles.

Timp de 10 ani, pentru a se intretine pe el si pe sotia sa, a dat numeroase lectii de chitară. A cantat live si in studio, cu diversi artisti, fiind mereu incurajat sa isi lanseze un album solo, pentru a se face cunoscut publicului.
Debutul sau cu “Rain Dancer” (1994) a fost primit cu entuziasm de public si de critici. Muzica sa incepe sa fie ascultată la radio; urmează “Gipsy Flame” (1995) care contine doar compozitii proprii si dovedeste abilitatea lui Armik de a imbina jazzul cu melodii de dragoste spaniole si ritmuri sud americane.

In acel moment, reputatia sa de cercetator si interpret al flamenco-ului l-a determinat pe cunoscutul lutier spaniol, Pedro Maldonado sa creeze un instrument special pentru el, Rubia. De altfel, Armik isi alege cu grija instrumentul potrivit pentru interpretarea fiecarei piese, dovedind ca este un perfectionist in ceea ce face pe plan muzical. Are o colectie impresionanta de chitare provenind din Spania, din care multe sunt faurite de Maldonado. In semn de apreciere, Armik lanseaza in 1996 albumul “Rubia”, care contine piesele “Rubia” si “Maldonado”, dedicate maestrului lutier.

Albumul “Malaga” (1997) propune o abordare experimentala in care Armik pare sa-si fi definit un stil propriu, usor de recunoscut, desi nu s-a bucurat de acelasi succes ca precedentele.
Albumul “Lost in Paradise” (2002) se distinge prin eleganta si senzualitatea soundului, oferind o perspectiva diferita asupra flamenco-ului.
Aclamat de public si de critica de specialitate, Armik a ocupat in repetate randuri primele pozitii in clasamentele anuale ale revistei Billboard.

De la debut si pana in prezent, a lansat 1 sau 2 albume in fiecare an si si-a creeat o nisă proprie pe piata muzicii New Age.
Ca si in cazul majoritatii artistilor, inregistrarile in studio nu egaleaza interpretarea live. “Emotia si sentimentele se pierd cand lucrezi in felul ăsta, iar emotia este foarte importanta pentru mine si muzica mea”- marturiseste artistul.

Muzica lui Armik se adreseaza cu preponderenta afectului. El a creat o noua directie in soundul Noului Flamenco, surprinzand mai ales latura romantică si aspectele emotionale ale acestui gen muzical. Virtuozitatea sa acoperă un registru larg de stiluri (flamenco, jazz, muzică clasică) pe care le imbină cu flerul unei persoane de sânge latin, fapt explicabil prin desele contacte cu muzica si cultura spaniolă, care au avut o influentă hotărâtoare asupra evolutiei sale artistice.

Armik – Rosas del Amor

Flamenco Instrumental

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Flamenco Instrumental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

sprang-lozenge

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.