Ziua Indragostitilor – Legenda Sfantului Valentin

Ziua Indragostitilor

Legenda Sfantului Valentin

Sfantul Valentin a fost un preot in timpul domniei imparatului Claudiu al II-lea, intr-o perioada in care Biserica era persecutata si Roma era implicata in multe campanii militare sangeroase.

Claudiu a interzis printr-o lege toate casatoriile si logodnele in Roma, in ideea ca soldatii necasatoriti se luptau mai bine decat cei casatoriti, pentru ca nu aveau pe nimeni care sa ii astepte acasa.

Sf. Valentin a fost unul dintre cei care i-a ajutat pe tineri sa se casatoreasca in secret in ciuda legii. El a fost in cele din urma inchis, torturat si condamnat la moarte, in anul 269 e.n.In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de incurajare prietenilor spunandu-le „Amintiti-va de Valentin” si „Va iubesc”.

In 496 e.n. Papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca ziua Sfantului Valentin, pentru a se renunta la o alta sarbatoare a iubirii, dar pagana, numita Lupercalia, care se serba pe 15 februarie.

Lupercalia reprezenta sarbatorirea fertilitatii si era tinuta in onoarea a doi zei romani, Juno si Pan, obiceiul fiind ca tinerele necasatorite sa scrie mesaje de dragoste care erau introduse intr-o urna. Tinerii alegeau un mesaj si trebuiau sa curteze tanara a carui mesaj l-au ales, tot timpul anului.

Ulterior ziua de 14 februarie a devenit ziua in care se face schimb de mesaje de dragoste, iar Valentin a devenit sfantul patron al indragostitilor. Ziua este sarbatorita prin trimiterea de cadouri si mesaje de dragoste catre persoana iubita.

Ziua Indragostitilor este o zi speciala in care ne putem exprima dragostea, mai mult decat de obicei, sau reinnoi juramintele de iubire, si nu doar o singura zi din an in care sa iubim.

Este si o ocazie ca sa ne dam seama cat de importanta este o anumita persoana in viata noastra si un prilej de a-i multumi pentru bucuria pe care a adus-o in sufletele noastre…

Ce inseamna pentru tine sarbatoarea Sfantului Valentin? Posteaza mai jos comentariul tau.

Ziua Indragostitilor

de admin
Categorie: Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.