Rodrigo & Gabriela – Diablo Rojo & Tamacun

Flamenco Instrumental

flamenco instrumental

Rodrigo si Gabriela, duet mexican format din Rodrigo Sánchez , chitara solo, si Gabriela Quintero, chitara ritm, acompaniament. Acesti adevarati virtuozi ai chitarii acustice se remarca prin interpretari rapide, ritmice, piesele lor apartinand genului folk rock si latin rock.

Repertoriul lor cuprinde si melodii originale, dar si piese preluate din repertoriul unor trupe celebre de heavy metal ca Led Zeppelin, Metallica, Megadeth, Slayer, Testament si Overkill.

Cei doi s-au intalnit in Mexico City in cadrul trupei de trash-metal Tierra Acida. Ulterior s-au mutat in Dublin, Irlanda, unde s-au remarcat cantand in cluburi si in diferite spectacole.

Aparitiile la MTV i-au propulsat pe arena muzicii si i-au facut cunoscuti in intreaga lume, mai ales in SUA, unde s-au bucurat de un deosebit succes.
Succesul lor international se datoreaza interpretarii lor originale, pasiunii si energiei pe care o pun in muzica lor.

Albume: Foc (2001), re-Foc (2002), Live: Manchester and Dublin (2004), Rodrigo y Gabriela (2006), Live in Japan (2008), 11:11 (2009).

Rodrigo & Gabriela – Diablo Rojo

Piesa “Tamacun” este o compozitie proprie a celor doi interpreti si este inclusa in albumul Rodrigo y Gabriela (2006). Albumul mai cuprinde cover-uri ale pieselor “Stairway to Heaven” de Led Zeppelin si “Orion” de Metallica, doua formatii care au avut o mare influenta asupra muzicii lor, dupa cum afirma cei doi artisti.

Rodrigo & Gabriela – Tamacun

Flamenco Instrumental

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Flamenco Instrumental

Un răspuns la Rodrigo & Gabriela – Diablo Rojo & Tamacun

  1. 1
    Roxandrei spune:

    Rodrigo y Gabriela sunt un duo muzical care se remarca nu numai prin tehnica instrumentala, dar si prin stilul unic cu elemente de folk, flamenco si rock si prin energia pe care o transmit. Ei sunt idolii mei si le-am dedicat un articol:
    http://roxandrei.ro/muzica/rodrigo-y-gabriela/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

overappreciative-find

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.