Folkearth – Instrumental

Muzica melodeath/ folk/ viking metal

Folkearth – Instrumental

muzica heavy metal

Folkearth este un proiect international initiat in 2003, de mare amploare, care reuneste interpreti de folk de pe tot globul, dupa cum sugereaza si numele (folk+earth).

Ulterior, proiectului i s-au alaturat si alti muzicieni sau trupe, inregistrarea pieselor facandu-se altfel decat in mod obisnuit, in sensul ca cineva compune tema muzicala, alti muzicieni se ocupa de aranjamentul orchestral, altii completeaza detaliile si altcineva compune versurile.

Inregistrarile – interpretate de muzicieni diferiti – se suprapun sau se adauga noi secvente muzicale la cele deja inregistrate.

Este un proiect colectiv, iar muzicienii implicati nu lucreaza toti impreuna, ci separat sau in grupuri mici, schimband intre ei materialul inregistrat. Interpretii implicati in Folkearth nu canta niciodata live, datorita complexitatii proiectului si numarului mare de artisti afiliati, care apartin unor tari aflate la mare departare unele de altele.

Muzica abordata este de regula folk/viking metal si sunt folosite instrumente gen lăută, harpă, oboi sau altele specifice folk-ului din diferite tari sau culturi. Versurile sunt compuse aproape exclusiv in engleza, tematica fiind istoria antica sau mitologia (norvegiana, greaca, celtica).

Continutul pieselor nu-si propune in general transmiterea unui mesaj simbolic, scopul final fiind divertismentul, distractia pe care o implica participarea la acest proiect multicultural, atat pentru artisti cat si pentru public.

Albume: A Nordic Poem (2004), By the Sword of My Father (2006), Drakkars in the Mist (2007), Father of Victory (2008), Songs of Yore (2008), Fatherland (2008), Rulers of the Sea (2009).

Piesa Instrumental se gaseste pe albumul By the Sword of My Father (2006) al formatiei Folkearth.

Folkearth – Instrumental

Muzica melodeath/ folk/ viking metal

de admin
Categorie: Muzica melodeath/ folk/ viking metal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.