Rhapsody of Fire – Power of the Dragonflame

Muzica gothic/ power/ symphonic metal

muzica heavy metal

Rhapsody Of Fire – formaţie italiana de symphonic power metal condusa de Luca Turilli si Alex Staropoli. Infiintata în anul 1993 sub numele de Thundercross, isi schimba ulterior denumirea in Rhapsody si mai apoi in Rhapsody Of Fire.

Trupa incorporeaza in albumul sau de debut, Legendary Tales (1997), muzica clasica, barocă si heavy metal intr-un subgen pe care l-a numit „Hollywood metal” or „film score metal” pentru ca era foarte potrivit pentru film.

Influenta clasica a pieselor include compozitori ca Vivaldi, Bach si Paganini, iar pasajele de opera ne amintesc ca trupa provine din tara lui Verdi.

Inca de la inceput, Rhapsody Of Fire s-a remarcat prin puternice influente de power metal, tematica fantastica inspirata din folclor si mitologie( mai ales cea germanica) si continutul liric al pieselor, Luca Turilli fiind nu numai chitarist, dar si textierul trupei.

Versurile pieselor sale recreaza atmosfera specifica Evului Mediu, in care indemnurile la curaj, lupta si biruinta fac trimitere la valorile acelei epoci in care apare frecvent tema eroului, aflat intr-o lupta continua cu fortele intunecate.

Si albumele ulterioare abordeaza aceeasi tema a luptei dintre bine si rau, unele piese reusind sa recreeze o lume guvernata de fortele raului, care aminteste adesea de Infernul lui Dante.

Mesajul muzicii trupei Rhapsody Of Fire este unul luminos: triumful binelui asupra raului. „Raul poate fi intalnit pretutindeni, spune Turilli, dar nu va castiga niciodata, atata timp cat exista destui oameni buni care sa lupte contra lui.”

Albumul Symphony of Enchanted Lands (1998) contine melodii cu influente celtice si din folclorul rus. Urmatoarele albume, Dawn of Victory (2000) si Rain of a Thousand Flames EP (2001) se remarca printr-un stil mai agresiv si un tempo mai rapid.Albumul Power of the Dragonflame (2002), care contine si cateva balade lente, s-a bucurat de un mare succes international.

Albumele The Dark Secret si Symphony of Enchanted Lands II (2004–2006), se caracterizeaza printr-o mare varietate de sounduri si stiluri, imbinand in mod original elementele de power metal cu aranjamentul coral elaborat de Staropoli, acordurile maiestuoase al pianului cu solourile de chitara ale lui Turilli si vocile formatiei corale Gregorian.

Sunt si piese de mare intindere – care pot fi considerate adevarate opere rock – deoarece contin pasaje elaborate, interpretate la instrumente clasice, pasaje de orchestra, solouri de chitara si baterie, pasaje corale si de opera.

Urmatorul album, Triumph or Agony (2006) continua acelasi stil agresiv-bombastic si amestec de elemente apartinand unor genuri muzicale diferite. Aceeasi atmosfera magica, fantastica, plina de armonie, ritm si energizanta, cu care trupa Rhapsody Of Fire i-a obisnuit pe fanii sai.

Ultimul lor album, The Frozen Tears of Angels (2010) – dupa cum afirma membrii trupei – va fi un amestec de speed/ epic metal.

Rhapsody of Fire – Power of the Dragonflame

Rhapsody of Fire – Power of the Dragonflame (Lyrics)

Rise mighty dragon…

Rise, rise, rise, rise…
Mighty dragon rise!

Ruins of ancient wisdom closing now my darkest lonely eye
god is dead in Thorald and in Elnor’s rhyme
Mutilated bodies are now carved in ancient holy stone
tragic decoration of unholy wars

The heart of the dragon is screaming awaiting
to write the black last page
The page of blood was written by them…
the dead now lying on the sand

Visions of disaster are now challenging the wild storms
cyclops of the midlands wash my bloody shore
Sirens from the open seas now heal my broken wounded brain
I call the holy typhoons… air, fire, earth!

The heart of the dragon is screaming awaiting
to write the black last page
The page of blood was written by them…
the dead now lying on the sand

FROM THE SILENT HILL WE SCREAM LOUD YOUR NAME
MIGHTY POWER OF THE DRAGONFLAME
FROM THE MOUNTAINS PROUD AND STRONG
WE CALL OUR DRAGONLORD

Mighty dragon rise… rise!

Energie di cosmi estinti gridano sangue
dalle terre dell’ignoto senza pieta’

The heart of the dragon is screaming awaiting
to write the black last page
The page of blood was written by them…
the dead now lying on the sand

FROM THE SILENT HILL WE SCREAM LOUD YOUR NAME
MIGHTY POWER OF THE DRAGONFLAME
FROM THE MOUNTAINS PROUD AND STRONG
WE CALL OUR DRAGONLORD

Muzica gothic/ power/ symphonic metal

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de admin
Categorie: Muzica gothic/ power/ symphonic metal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

unvitalized-parishad

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.