Principiul masculin si cel feminin

Horoscop sentimental

Principiul masculin si cel feminin

Una din premisele astrologiei este legea Karmei si a reincarnarii. Fara acceptarea acestei legi nu putem sa intelegem astrologia decat la un nivel superficial, care nu ne ajuta prea mult in evolutia noastra. Legea Karmei ne releva ratiunea si scopul trecerii noastre pe acest pamant, cat si faptul ca – in esenta – suntem nemuritori.

Nasterea poate fi privita ca o moarte din punct de vedere spiritual, iar moartea ca o inviere cereasca. Ne intrupam pe acest pamant pentru a experimenta lucruri noi, pentru a invata si a ne reaminti cine suntem de fapt, entitati prin care se manifesta insasi Divinul.

Vietile omului se succed una dupa alta si – de cele mai multe ori – ele nu se aseamana. Putem fi cersetor intr-o viata, iar in alta rege, pentru a putea privi bogatia si puterea din perspective diferite. Tot astfel, intr-o viata putem fi barbat, iar in alta femeie.

In legatura cu cele doua principii – cel masculin si cel feminin – ele se manifesta in fiecare fiinta. Calitatile masculine sunt : activitatea, initiativa, obiectivitatea, tendinta de a domina, etc.

Dintre calitatile feminine sa amintim sensibilitatea, pasivitatea, intuitia, subiectivitatea, interiorizarea, prudenta, tendinta de supunere, etc. Sa observam ca in fiecare om coexista atat caracteristici masculine, cat si feminine. Exista barbati sensibili sau care se lasa usor dominati, asa cum exista femei active sau pline de curaj.

Din perspectiva astrologiei, doua planete active care influenteaza viata sentimentala a individului sunt Soarele (polul masculin) si Luna (polul feminin). Pe de alta parte, Marte (polul masculin)si Venus (polul feminin) constituie alt cuplu de polaritati. In fiecare individ coexista cei doi poli (masculin si feminin), care se exprima mai mult sau mai putin constient.

Astfel, daca barbatul se exprima in pricipal prin Soare si Marte, el cauta tipul de partenera care ii exprima Luna si Venus. Pozitiile acestor ultime doua planete in tema sa natala arata tipul de partenera de care se simte atras, la nivel fizic si emotional.

Un barbat cu aspecte stresante intre Soare si Marte nu-si exprima usor latura sa masculina, iar aspectele stresante intre Luna si Venus indica faptul ca el isi manifesta cu dificultate partea sa feminina. De aici conflicte cu femeile, pentru ca – la nivel inconstient – el respinge latura sa feminina si refuza sa si-o dezvolte.

In prezent, fiinta umana este supusa unor profunde transformari si caracteristicile de gen nu mai sunt atat de restrictive, in sensul ca barbatii isi dezvolta din ce in ce mai mult latura lor feminina, iar femeile pe cea masculina.

Din perspectiva psihologiei lucrurile sunt asemanatoare.Carl Gustav Jung, parintele psihologiei – si el un pasionat astrolog – introduce notiunea de „inconstient colectiv”, care reprezinta acumularea experientei milenare a umanitatii. Acesta se exprima prin arhetipuri.

Dintre arhetipuri, Jung acorda o deosebita importanta acelora pe care le denumea anima (principiu feminin pe care-l intalnim la orice barbat), animus (principiu masculin pe care-l intalnim la orice femeie) si umbra (imagine onirica intunecata reprezentand inconstientul individual).

O tulburare psihica – care nu se inscrie neaparat in sfera patologicului – poate aparea la un barbat tocmai din cauza faptului ca se supune prejudecatilor si nu-si accepta latura feminina. In plus, viata sa poate fi marcata de probleme cu femeile, fie sentimentale, fie de alta natura.

Psihoterapia urmareste tocmai asumarea in mod firesc a acestei laturi a personalitatii, dezvoltarea si integrarea ei intr-un tot armonios.

Horoscop sentimental

de admin
Categorie: Horoscop sentimental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.