Cum iti creezi relatii armonioase?

Horoscop sentimental

Cum iti creezi relatii armonioase?


In relatia unui individ cu alte persoane, un rol important il joaca trasaturile psihologice ale acestuia. Studiind tema natala, un astrolog poate sa-si dea seama de o serie de caracteristici care tin de personalitatea individului si sa faca o evaluare a aptitudinilor sale relationale.
*
O insusire psihologica – odata constientizata – nu trebuie sa fie privita neaparat ca o calitate sau ca un defect. Depinde de scopul in care ea este folosita, de finalitatea ei. Spre exemplu, o persoana cu un accentuat simt critic ar putea sa-si foloseasca cu succes aceasta calitate intr-un domeniu cum este stiinta, fapt ce i-ar putea aduce succese pe plan profesional.
*
Dar in relatiile cu persoanele din jur – prieteni, colegi de munca, membri de familie – aceeasi insusire ar putea sa-i dauneze, daca nu si-o dozeaza cum trebuie. Este stiut ca – in general – oamenii suporta mai greu criticile si de obicei nu accepta decat acele idei care sunt in concordanta cu propriile lor conceptii despre viata. Ei raman – cel mai adesea – opaci la idei care vin in contradictie cu modul lor de a gandi, oricat de bine argumentate ar fi ele. Acest gen de comportament este explicat in psihologie prin teoria disonantei cognitive.
*
De asemenea, o persoana frustrata, care are o serie de blocaje emotionale si nu-si poate exterioriza sentimentele, va comunica defectuos cu ceilalti. Ea nu va putea dezvolta decat relatii conflictuale cu partenerul de cuplu, caci in mod inconstient va atage acel partener asupra caruia sa-si poata proiecta propriile probleme.
*
Numai cultivand pacea interioara, exprimandu-va emotiile, sentimentele si dorintele, actionand in concordanta cu ceea ce simtiti, veti putea dezvolta relatii infloritoare si armonioase. Din pacate, astfel de persoane sunt rarisime.
*
Fiecare dintre noi poate avea la un moment dat probleme in relatiile cu alte persoane, probleme ce pot duce la nemultumiri si conflicte de ambele parti. De aceea e bine sa ne cunoastem propriul potential relational si in aceasta privinta astrologul ne poate oferi informatii utile. Este bine sa ne cunoastem si calitatile, pentru ale putea cultiva, dar mai ales defectele, care ne impiedica sa avem relatii pozitive cu unele persoane din anturaj.
*
O greseala pe care o fac frecvent oamenii este aceea ca spera sa gaseasca in exterior fericirea multasteptata. Dar solutia nu se afla in exterior, ci in interiorul fiecaruia.
*
Fericirea nu asteapta decat sa fie trezita in interiorul fiecarei inimi, ea nu salasluieste in manifestarile exterioare ale iubirii. Putem avea relatii bune cu cineva, doar construind o relatie buna cu noi insine. Doar lucrand asupra fiintei noastre si cultivand o stare de liniste si armonie interioara, putem spera sa gasim acel partener cu care sa putem impartasi, trai si mentine aceasta stare.

*
Daca ne schimbam calitatea interioara si peisajul nostru relational se va schimba. Vom pierde poate unii prieteni, dar vom castiga altii noi – poate ca mai putini la numar, dar de alta calitate – care corespund noii stari de spirit pe care ne-am creat-o.

Horoscop sentimental

de admin
Categorie: Horoscop sentimental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

plowstaff-amenorrheal

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.