Zborul cosmic

Horoscop sentimental

Zborul cosmic

Ca si moartea, sexualitatea este, inca, in Occident, un subiect fie tabu, fie disecat la rece, de o maniera analitica, fara nici o explicatie emotionala sau spirituala.

Poate ca o boala tipic sexuala, sa SIDA, a carei cauza consta pur si simplu in poluarea emotiilor si sentimentelor noastre, il va determina pe om sa se remodeleze si sa inteleaga mai bine rolul sexualitatii in viata si evolutia sa.

Energia sexuala se afla stocata in chakra sacrala (in analogie cu Pluton) si provine din energia de baza, terestra, feminina, a chakrei radacina (in analogie cu Saturn), fiind extrasa la randul ei din energia vitala a fiintei Gaia.

De fiecare data cand energia sexuala este prost utilizata, apare un dezechilibru al chakrei sacrale. Cum toate chakrele sunt legate intre ele ( si cum fiecare le contine, in ea insasi, pe celelalte sase), acest dezechilibru produce o reactie la diferite nivele, cu consecinte neplacute asupra echilibrului sanatatii.

Sexualitatea in astrologie se exprima prin analogie cu o calatorie cosmica: se considera ca omul ar fi imaginea universului care ne inconjoara si ca el ar contine deci planetele sistemului solar, in mod simbolic.

Sexualitatea isi incepe “calatoria” sa prin trezirea energiei sexuale stocate in chakra sacrala, reprezentata prin Pluton. (Calatoria este cosmica in sistemul solar si in acelasi timp umana, traversand chakrele sau centrii energetici si corespondentele lor astrologice.)

Urmeaza etapa “Neptun”, care reprezinta imaginarul, fantasmele, inspiratia sexuala. Caci sexualitatea este si o problema de imaginatie.

Apoi se deruleaza etapa “Uranus”: cea a magnetismului sexual care atrage doua persoane, una catre cealalta. Uranus reprezinta campul magnetic particular al unei persoane, care agata pe cel al altei persoane, pentu ca ambele campuri vibreaza pe aceeasi lungime de unda.

Ajungem la etapa “Saturn”, unde se decide totul: sau persoanele raman in atractie fara concretizare, datorita convenientelor si multiplelor bariere pe care acestea le creeaza, sau ele incearca contactul pentru a demara o legatura.

Etapa saturniana fiind depasita, ajungem la acea a lui Jupiter. Cei doi indragostiti au decis sa devina amanti pentru a exprima pe deplin ceea ce simt unul pentru celalalt, incercand inflorirea totala, gratie energiilor lor sexuale.

Cu etapa “Marte” incepe actul sexual propriu-zis. Marte reprezinta prima planeta individuala pe care o intalnim: dorinta se implineste.

Cu etapa “Venus”, cei doi amanti traiesc iubirea fizica, armonia corpurilor, echilibrul masculinului cu femininul, in atingerea orgasmului fizic. Aici, ei pot constientiza ce trebuie sa concretizeze in interiorul fiintei lor (echilibrul polaritatilor).

Etapa urmatoare poate fi atinsa simultan sau succesiv, in functie de intensitatea schimbului si evolutia celor doua fiinte. Este vorba de orgasmul mental sau etapa “Mercur” rezultand dintr-o fuziune telepatica sau dintr-un schimb mental total al celor doua fiinte care au impresia unei gandiri asemanatoare, emisa pe aceeasi lungime de unda.

Un asemenea orgasm mental se poate obtine si ca urmare a unei iluminari intr-o meditatie, care se caracterizeaza printr-o revelatie puternica, insotita de o explozie de bucurie si fericire intelectuala.

Apoi, cei doi amanti pot incerca orgasmul emotional sau etapa Lunii, in care se atinge sanctuarul interior al celuilalt, unde se simte trairea celuilalt, intr-un stadiu in care cuvintele nu mai exista si in care persista numai emotia in stare pura, care absoarbe si contopeste.

Acum toate barierele au cazut si se poate atinge etapa ultima, cea a Soarelui, care reprezinta orgasmul spiritual. El se produce atunci cand fiecare partener devine unul cu celalalt, cuplul fiind unul cu intreg universul.

Daca atingeti aceasta etapa finala, deveniti in acelasi timp totul si centrul totului. Aceasta reprezinta sublimarea totala a iubirii si sexualitatii, implinirea expresiei energiei sexuale terestre, care se contopeste cu energia cosmica.

Cele trei etape finale (Mercur, Luna si Soarele) nu pot fi traite decat daca aveti un partener cu care va intelegeti perfect la toate cele trei nivele: fizic, sentimental si intelectual. Formati astfel, in forul dumneavoastra interior, un triunghi echilateral care este simbolul iubirii si armoniei.

De remarcat ca, in urma analogiei intre chakre si planete, acest zbor cosmic poate fi foarte bine asemanat cu urcarea energiei Kundalini, da la baza, prin chakre, pana la chakra coronala.

(Dan Ciuperca, Manual de astrologie, p. 397-399)

Horoscop sentimental

de admin
Categorie: Horoscop sentimental

Un răspuns la Zborul cosmic

  1. 1
    rusu denisa spune:

    foarte tare…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

vanir-archiepiscopacy

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.