Maica Tereza – Citate despre iubire

Citate despre dragoste si prietenie

citate despre iubire si credinta

Maica Tereza – Citate despre iubire

Maica Tereza (1910 – 1997) a fost una din marile personalitati feminine ale sec. XX. Educatia religioasa si compasiunea pentru cei aflati in suferinta le-a invatat de la familia sa de origine albaneza.

La 18 ani pleaca in Irlanda, alaturandu-se Surorilor Misionare de Loreto. Ia apoi drumul Indiei spre a-si face noviciatul si 9 ani mai tarziu devine calugarita luand numele de Maica Tereza a Pruncului Isus, din admiratie pentru Sfanta Tereza de Lisieux.

Devine profesoara si apoi directoare la Manastirea-colegiu Loreto din Calcutta.
Contactul cu saracia si mizeria in care se zbate o parte a locuitorilor Calcuttei o impresioneaza profund.

Traieste o revelatie in care Isus ii spune “Vino, fii Lumina Mea!”, cerandu-i sa-i ajute pe cei bolnavi si cei ce traiau intr-o saracie extrema. Acesta va fi crezul care o va insufleti si lumina pana la sfarsitul vietii.

Abia in 1950 primeste acceptul Papei de a infiinta un nou ordin calugaresc, Misionarele Caritatii, dupa ce de sute de ani nu se mai intamplase acest lucru in sanul Bisericii Catolice. La cele trei voturi, de castitate, saracie si obedienta, Maria Tereza adauga si caritatea.

Infiinteaza in Calcutta mai multe Case ale Misionarelor Caritatii, in care muribunzi, copii abandonati si leprosi sunt ingrijiti cu dragoste si devotament. Desi viata calugaritelor ordinului era foarte aspra, multe tinere i se alatura, insufletite de exemplul acestei femei micute, dar cu o energie iesita din comun ce izvora din sufletul ei mare.

Pe masura ce faima ei creste, toti cei care vor sa ajute fac donatii pentru infiintarea si altor centre de ingrijire a saracilor si bolnavilor, in intreaga lume. A fost primita neconditionat in trei tari musulmane, iar in 1979 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace.

Chiar daca actele sale umanitare au fost unanim apreciate, atitudinea sa conservatoare privind legalizarea divorturilor si a avortului a fost criticata de unii. Maica Tereza considera ca avortul este o crima: “ Un copil este un dar de la Dumnezeu; daca nu-l vreti, dati-mi-l mie”. “Este o saracie sa decizi ca un copil sa moara pentru ca tu sa traiesti asa cum vrei”.

Maica Tereza si-a fortat limitele realizand lucruri ce pareau imposibile, depasind obstacole ce pareau insurmontabile. Fiind inainte de toate un om al actiunii, ea raspandea invataturile Evangheliei mai intai cu faptele si mai apoi cu vorbele.
S-a stins din viata in 1997 si 5 ani mai tarziu a fost trecuta in randul Fericitilor, cu aprobarea papei.

Minunile Maicii Tereza de Calcutta

Referindu-se la viata sa, Maica Tereza marturisea plina de modestie: “Eu nu sunt decat un creion in mana lui Dumnezeu – scriitor, care scrie o poveste de dragoste lumii”.

citate despre iubire si credinta

Maica Tereza – Citate despre iubire:

*Chiar si cei bogati sunt infometati de dragoste, de ingrijire, de dor, de a avea pe cineva care sa fie doar al lor.
*Sa fii nedorit, neiubit, neingrijit, uitat de toata lumea, cred ca e o foame mai mare, o saracie mai mare decat a celora care nu au ce sa manance.
*Nu maretia gesturilor noastre conteaza, ci cantitatea de dragoste cu care le-am facut.
*Daca judeci oamenii, cand mai ai timp sa-i iubesti?
*Cuvintele de bine pot fi scurte si usor de rostit, dar ecourile lor sunt infinite.
*Faptele bune sunt verigile care formeaza lantul iubirii.

citate despre iubire si credinta

*De fiecare data cand zambesti cuiva, este un gest de dragoste, un dar catre acea persoana, un lucru frumos.
*Am descoperit paradoxul ca, daca iubesti pana cand doare, acolo nu exista durere, ci si mai multa dragoste.
*Daca nu avem pace, e pentru ca am uitat ca apartinem unul altuia.
*Daca vrem ca un mesaj de dragoste sa fie auzit, el trebuie sa fie trimis. Pentru a tine o candela aprinsa, trebuie sa turnam ulei in ea.
*Iisus a spus sa ne iubim unii pe altii. El nu a spus sa iubim toata lumea.
*Voiciunea e o plasa a dragostei in care poti prinde suflete.
*Foamea de dragoste este mult mai greu hranita decat foamea de paine.

citate despre iubire si credinta

*Dragostea incepe prin grija pe care le-o acordam celor de aproape, celor de acasa.
*Iubirea este un fruct care se coace in orice anotimp si oricine poate ajunge la el.
*Sa nu credeti ca dragostea, pentru a fi adevarata, trebuie sa fie extraordinara. Lucrul de care avem nevoie e sa iubim fara ca asta sa ne oboseasca
*Imprastie dragoste oriunde te duci. Sa nu lasi pe nimeni sa te intalneasca fara sa plece mai fericit.
*Succesul iubirii e actiunea de a iubi, si nu rezultatul acesteia. Fireste ca e normal ca, atunci cand iubesti pe cineva, sa doresti ce e mai bun pentru acea persoana; insa daca acest lucru se va intampla sau nu, nu determina valoarea sentimentelor tale.

citate despre iubire si credinta

*Sa ai grija de cei cazuti este un gest regesc.
*Daca nu poti hrani o suta de oameni, hraneste macar unul.
*Haideti sa insistam pe strangerea de fonduri de dragoste, bunatate, intelegere, pace. Banii vor veni de la sine; daca prima oara cautam Imparatia Lui Dumnezeu, restul vor fi date.
*Sa nu fim multumiti doar atunci cand dam bani la saraci. Banii nu sunt suficienti, bani pot fi primiti, dar oamenii au nevoie de inimile voastre, au nevoie sa-i iubiti. Asa ca risipiti dragoste peste tot pe unde mergeti.
*Trebuie sa existe un motiv pentru care oamenii bogati traiesc bine. Trebuie ca au muncit pentru asta. Ma supar doar atunci cand vad risipa. Cand vad oameni aruncand lucruri pe care noi le-am putea folosi.

citate despre iubire si credinta

*Haideti sa ne intampinam mereu unul pe altul cu zambete, pentru ca zambetele sunt inceputul iubirii.
*Cuvintele care nu duc mai departe lumina lui Christos, ingroasa intunericul.
*Nu putem sti niciodata tot binele pe care il poate face un zambet.
*Miracolul nu e ca noi facem toate astea, ci faptul ca suntem fericiti facand-o.
*Nu asteptati lideri. Faceti ce e de facut singuri, fiecare in parte.
*Dumnezeu nu-ti cere sa reusesti, El vrea doar sa incerci din tot sufletul.
*Trec o singura data prin viata. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care il pot face sau orice gest de caritate pe care il pot face pentru cineva, trebuie sa il fac acum … pentru ca nu voi mai trece din nou pe aici.

citate despre iubire si credinta

*Noi, cei care nu vrem, condusi de cei care nu stiu, facem imposibilul pentru nerecunoscatori. Am facut atat de multe, pentru atat timp, primind atat de putin in schimb, incat suntem calificati acum sa facem totul din nimic.
*Incerc sa dau saracilor in schimbul iubirii ceea ce bogatii ar cumpara contra unei sume de bani. Nu, nu as atinge un lepros pentru o mie de lire sterline, dar l-as vindeca pentru dragostea Lui Dumnezeu.
*Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop.
*Pune credinta in lucrurile mici pe care le faci, pentru ca in ele sta puterea ta.
*Nu ma rog pentru succes, cer doar credinta.

citate despre iubire si credinta

*Stiu ca Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Mi-ar placea doar ca El sa nu aiba chiar atata incredere in mine.
*Suntem toti creioane in mana Lui Dumnezeu. Eu sunt un mic creion in mainile unui Dumnezeu – scriitor, care scrie o scrisoare de dragoste lumii.
*Mereu exista pericolul ca facem treaba asta doar de dragul de-a o face. Aici intervine respectul, devotarea si dragostea, ca o facem pentru Dumnezeu, pentru Hristos, si de aceea incercam sa facem lucrurile in cel mai frumos mod cu putinta.

citate despre iubire si credinta

*Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.
*Viata in saracie este la fel de necesara ca munca. Abia in Ceruri vom vedea cat de mult datoram saracilor pentru ca ne-au ajutat sa-L iubim mai mult pe Dumnezeu.
* Multi oameni ne inteleg in mod gresit munca, din cauza vocatiei noastre. Vocatia noastra este iubirea lui Isus.
*In viata asta nu putem face lucruri marete. Putem face doar lucruri marunte cu enorm de multa dragoste.

citate despre iubire si credinta

Text pe cartea de vizita a Maicii Tereza:

Calea cea mai simpla!
Rodul liniştii este rugaciunea.
Rodul rugaciunii este credinţa.
Rodul credinţei este iubirea.
Rodul iubirii este bucuria de a fi de folos.
Rodul bucuriei de a fi de folos este pacea!

Citate despre dragoste si prietenie

de dedragoste
Categorie: Citate despre dragoste si prietenie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

goldurn-parishad

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.