Rugăciunile Maicii Tereza – ingerul din Calcutta

Rugaciuni

 

Rugăciunile Maicii Tereza – ingerul din Calcutta

Maica Tereza obisnuia sa spuna: “Daca vrem ca un mesaj de dragoste sa fie auzit, el trebuie sa fie trimis. Pentru a tine o candela aprinsa, trebuie sa turnam ulei in ea.”
Ce altceva sunt rugaciunile, daca nu mesaje de dragoste adresate Divinitatii?

Rugaciune pentru cei saraci:

O, Doamne, Tu ne-ai spus că Tatăl nostru din Ceruri va avea grijă de noi, la fel cum se îngrijeşte de crinii de pe pajişte şi de păsările de pe cer.
Tu, care nu ai avut nici măcar pe ce să Îţi sprijini fruntea obosită, fii Învăţătorul nostru.
Învaţă-ne să ne încredem în grija lui Dumnezeu şi ajută-ne să renunţăm la lăcomia noastră omenească. Pentru că lăcomia nu a făcut fericit pe nimeni niciodată.
Dă-ne puterea să ne oferim Ţie cu totul, ca să putem să îţi împlinim vrerea.
Binecuvântează felul în care sunt folosiţi banii în lume, pentru ca, astfel, flămânzii să aibă de mâncare, cei dezbrăcaţi – haine, sărmanii – un acoperiş deasupra capului, iar bolnavii – îngrijire.
Şi, Doamne, coboară asupra noastră Duhul Sfânt, pentru ca – prin credinţa noastră – să putem vedea că suntem cu toţii mai importanţi pentru Tine decât cel mai frumos crin şi cea mai frumos cântătoare ciocârlie de pe cer.

Rugaciune pentru dusmani:

Doamne, Tu mi-ai dat curaj, acceptându-mă. Fă-mă să îmi iubesc duşmanii aşa cum mă iubeşti Tu pe mine. Dă-ne, Doamne, tuturor, o parte din dragostea Ta neţărmurită, ca sa ne putem iubi şi noi unii pe alţii.

Rugaciune pentru bolnavi:

Doamne iubite, Te voi vedea astăzi şi în fiecare zi în fiecare dintre bolnavii Tăi şi, îngrijindu-i, Îţi voi alina durerea. Chiar dacă Te vei ascunde sub înfăţişarea respingătoare a celor supăraţi, a celor ce poruncesc, a celor nesocotiţi, eu Te voi recunoaşte şi Îţi voi spune: „Isuse, pacientul meu, cât de dulce este să Te pot sluji.”
Doamne, lasă-mă să cred şi să văd, caci atunci munca mea nu-mi va fi niciodată chin şi voi găsi bucurii noi, voi trece peste proasta dispoziţie şi voi încerca să împlinesc toate dorinţele bieţilor suferinzi.
Dragii mei bolnavi, îmi sunteţi de două ori mai iubiţi, pentru în voi îl văd pe Hristos; şi ce mare favoare este pentru mine să pot avea grijă de voi. Doamne iubit, fă-mă să-mi recunosc înalta chemare, cu toate obligaţiile ce decurg din ea. Şi nu mă lăsa să fiu nedemnă de ea, devenind rece, neprietenoasă sau nerăbdătoare. Şi, o Doamne, pentru că Tu eşti Isus, Pacientul meu, îndură-te şi Tu, Iisuse cel plin de răbdare, iartă-mi greşelile şi nu privi decât la voinţa mea de a Te iubi, de a Te servi, prin fiecare bolnav. Doamne, întăreşte-mi credinţa, binecuvântează faptele mele şi munca mea, acum şi pururea.

Rugaciunea zilnica

Preaiubite Isus, ajuta-ma sa raspandesc mireasma Ta oriunde ma poarta pasii. Fa sa se reverse duhul Tau si iubirea Ta peste sufletul meu. Descopera si ia in stapanire intreaga mea fiinta astfel incat toata viata mea sa fie spre gloria si stralucirea Ta. Lumineaza prin mine si fii prezent in sufletul meu asa incat fiecare suflet cu care intru in legatura sa poata simti prezenta Ta in sufletul meu.
Fa-i sa-si ridice privirile spre cer si sa nu ma vada pe mine ci doar pe Isus.
Fii sprijinul meu, caci atunci voi incepe sa stralucesc asemeni Tie, astfel incat sa pot fi o lumina pentru ceilalti.

Maica Tereza a fost probabil una din cele mai venerate si mai puternice femei ale secolului XX. Povestea vietii ei este o poveste de dragoste. Isus a fost centrul existentei sale, ea il vedea pretutindeni, in orice om pe care-l intalnea si mai ales in cel mai sarman dintre sarmani.

Rugaciuni

de dedragoste
Categorie: Rugaciuni

Un răspuns la Rugăciunile Maicii Tereza – ingerul din Calcutta

  1. 1
    nuti spune:

    dati asta si pe facebook !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

mortarless-complexional

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.