Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca

Rugaciuni

Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca

isus

“Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului” spunea parintele Arsenie Boca. Cat adevar se ascunde in aceasta afirmatie o dovedesc faptele sale duhovnicesti, multe din ele intrate deja in legenda.

Iata rugaciunea pe care parintele Arsenie Boca o rostea in fiecare dimineata, adresata “celui ce vine in taina intre oameni” – Mantuitorul, chemat sa-l fereasca de ispite si sa-i lumineze ziua, astfel incat sa o poata petrece cu folos, fara a o “risipi in desertaciuni”:

Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca:

Doamne Iisuse Hristoase,
ajută-mi ca astăzi, toată ziua să am grijă să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase,
ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne,
Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne,
Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină in sufletele noastre.

Doamne,
Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne,
Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin pacatele noastre.

Luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta.
Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

sursa: www.crestinortodox.ro

Din invataturile parintelui Arsenie Boca, sa luam aminte:

“Sunt multe chipuri de a intra in Imparatia lui Dumnezeu, dar numai o singura usa: ISUS.”
“Voi stiti despre Isus o multime de lucruri, dar nu-l stiti pe EL.”

Rugaciuni

de dedragoste
Categorie: Rugaciuni

2 răspunsuri la Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca

 1. 2
  ana spune:

  va rog frumos imi poate spune cineva ,daca se poate vizite mormintul marelui parinte arsenie boca in orce zi a saptaminii?

 2. 1
  alma spune:

  „Doamne, cel ce vii in taina printre oameni”… ce frumos suna rugaciunea asta, patrunde direct in inima si apoi se ridica la Tatal Ceresc…
  Prea sfinte Arsenie Boca, am sa adaug rugaciunea ta printre preferatele mele… de acolo din Ceruri de unde ne vegbezi, roaga-te si pentru poporul asta… deschide-ne ochii, sensibilizeaza-ne inimile si intareste-ne in credinta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

overappreciative-amenorrheal

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.