B-Tribe – Muzica chill-out cu elemente de flamenco

Muzica chillout/ ambientala

B-Tribe – Muzica chill-out cu elemente de flamenco

muzica chill ambientala

B-Tribe – Muzica chill-out cu elemente de flamenco

The Barcelona Tribe of Soulster, sau prescurtat B-Tribe, este un proiect muzical iniţiat de muzicienii şi producătorii de origine germană, Klaus Zundel, Markus Staab şi Ralf Hamm. Klaus Zundel a fost producător şi compozitor implicat şi în alte proiecte muzicale ca Sacred Spirit, Ancient Spirit, One Little Creature, Divine Works şi Moroccan Spirit.

Primul album B-Tribe, “Fiesta Fatal”, lansat în 1993, este în esenţă mai agresiv şi mai puţin elaborat, comparativ cu creaţiile ulterioare.

Atmosfera enigmatică ce caracterizează muzica B-Tribe se face mai ales simţită cu al doillea album “Suave Suave” (1995), cel care s-a bucurat de cel mai mare succes comercial. Interpretarea vocală aparţine cântăreţei italo-braziliene Deborah Blando.

Ritmurile bine definite pe un fundal cald de sintetizator, pasajele interpretate la violoncel de Eric Plummetaz şi secvenţele muzicale în stil flamenco interpretate la chitară acustică de Paco Fernandez, sunt câteva din elementele definitorii ale muzicii purtând semnătura B-Tribe.

Elementul distinctiv îl constituie vocea masculină ce se aude ca un ecou şi care poate părea neobişnuită pentru ascultătorul care nu este familiarizat cu cântecele tradiţionale din Spania.

B-Tribe – Suave Suave

Toate piesele albumelor sunt înregistrate în studioul propriu din Ibiza, Spania. Al treilea album, Sensual Sensual (1998), mai puţin ritmat, este un melanj interesant de muzică ambientală, clasică şi flamenco, ce dă senzaţia de mister şi melancolie:

B-Tribe – Hablame

Al patrulea album, “Spiritual Spiritual” (2001) trimite ascultătorul spre rădăcinile muzicii spaniole tradiţionale. O ciudăţenie a acestui album o constituie introducerea cântecului irlandez tradiţional “She Moves Through The Fair”, un aranjament de muzică eterică de inspiraţie celtă (ce aminteste de Enya) cu pasaje de muzică flamenco extrase din Fiesta Fatal.

B-Tribe – She Moves Through The Fair

În cel de-al cincilea album, intitulat simplu “5” şi lansat în 2003, flamenco-ul întâlneşte muzica chill-out, iar atmosfera creată te duce cu gândul la valurile mării şi coastele însorite ale Spaniei. Se remarcă vocea supermodelului african Luna Mohamed, care aduce o coloratură exotică atmosferei de mister, propice relaxării şi căutării conexiunilor cu latura spirituală.

B-Tribe – Intro & Anika (feat Luna)

B-Tribe – Ode To Dolores Del Rio

B-Tribe – Love (feat Luna)

Piesele de pe cel de-al şaselea album, lansat in 2008, sunt o continuare firească a stilului cu care deja ne-a obişnuit B-Tribe, un amestec seducător de pasaje repetitive ce dau senzaţia de calm, întrerupt în mod firesc de scurte intervenţii vocale, la chitară sau flaut, care stimulează imaginaţia şi alungă senzaţia de monotonie, o ambianţă specifică creată de muzica electronică, ritmuri bine definite şi acorduri inspirate din stilul flamenco.

B-Tribe – Asturias

Muzica B-Tribe, un amestec de Enigma si Gipsy Kings, dar cu existenţă de sine stătătoare, prin combinaţia inedită de elemente muzicale foarte diferite.

Muzica chillout/ ambientala

Videos, music and lyrics are property and copyright of their authors, artists and labels. Videos, music and lyrics are provided for educational purposes only. (Videoclipurile, muzica si versurile sunt proprietatea autorilor, artistilor si marcilor respective. Videoclipurile, muzica si versurile sunt postate doar in scop educational.)
de dedragoste
Categorie: Muzica chillout/ ambientala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 

Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.